Επίσπευση διαδικασιών για τις γεωτρήσεις ζητεί η ExxonMobil

Αντιπροσωπεία της εταιρείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της, Τρίσταν Ασπεν, ήρθε στην Κύπρο και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη.
 
Ο Υπουργός Ενέργειας υπενθύμισε ότι προγραμματίζονται δύο γεωτρήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2018, για τις οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι απαραίτητες γεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ δεδομένη θεωρείται η γεώτρηση στο στόχο Δελφίνι. Η δεύτερη γεώτρηση θα διενεργηθεί είτε στο στόχο Γλαύκος, είτε στο στόχο Ανθείας.
Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, αν και επανέλαβε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες εμπεριέχουν υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, επεσήμανε ότι το τενάχιο 10 προκάλεσε τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.
 
Γι αυτό, τόνισε, υπάρχουν προσδοκίες, οι οποίες ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο "Φιλελεύθερος", τα δεδομένα τα οποία συνελέγησαν από έναν εκ των στόχων, δημιουργούν την εφορία ότι θα προκύψουν ευρήματα, τα οποία δυνατόν να διαφοροποιήσουν τα ενεργειακά δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Εν αναμονή της έγκρισης της ΡΑΕΚ για την αύξηση 3% στο ρεύμα η ΑΗΚ-«Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία»
Deutsche Bank: Το καλό και το κακό σενάριο για τις τιμές του πετρελαίου
Νέο άλμα για το φυσικό αέριο-Οι ανησυχίες για το Στενό Ορμούζ εκτοξεύουν τις τιμές
Μέση Ανατολή: Η κλιμάκωση της έντασης πυροδοτεί ενεργειακό σοκ-Συναγερμός στην Ε.Ε. για τις τιμές καυσίμων
JP Morgan: Το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει τα 130 δολάρια το βαρέλι λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή
Βρίσκει κλειστές πόρτες από τις τράπεζες για δάνειο ο ΑΔΜΗΕ-Ζητά ανάκτηση €250 εκατ. για να συνεχiστει ο GSI
Έντονη ανησυχία ΣΑΗ για αλλαγές στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού-Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές φυσικού αερίου μετά την επίθεση Ισραήλ κατά Ιράν-Στα 37,51 ευρώ η μεγαβατώρα
Αύξηση 10% στην τιμή του πετρελαίου μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο Ιράν
Άνοιξαν οι αιτήσεις για εγγραφή εκκαθαριστικών μελών για την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ