Powered by

Financial Times: Συγχώνευση εξετάζουν UniCredit και Societe Generale

Η ιταλική UniCredit σχεδιάζει να συγχωνευθεί με τη γαλλική Societe Generale, μια θαρραλέα κίνηση που θα έβλεπε δυο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης να ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανοίγοντας τον δρόμο για τον αναμενόμενο γύρο τραπεζικών συγχωνεύσεων στην Ευρώπη. 
 
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Jean-Pierre Mustier, προωθεί την ιδέα εδώ και αρκετούς μήνες. Όπως ανέφεραν οι πηγές, δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη προσέγγιση, ωστόσο οι διευθυντές της Societe Generale επίσης εξετάζουν την πιθανότητα συνδυασμού των δυο τραπεζών.
 
Ανώτατα στελέχη και των δυο πλευρών τόνισαν πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και πως η ασταθής πολιτική κατάσταση στην Ιταλία καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα για μια συμφωνία, που αρχικά έκανε λόγο για 18 μήνες.
 
Πάντως, η όποια συμφωνία δεν θα είναι εύκολη, καθώς, πέραν των πολιτικών αναταράξεων στην Ιταλία –και την εχθρότητα προς την ιδιοκτησία ή διαχείριση ιταλικών επιχειρήσεων από ξένους- οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να μην συμφωνήσουν με τον συνδυασμό δυο τραπεζών που ήδη χαρακτηρίζονται συστημικά σημαντικές.
 
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δυο τραπεζών έχει εξεταστεί αρκετές φορές τα τελευταία 15 χρόνια από την Societe Generale, ωστόσο την Κυριακή η τράπεζα αρνήθηκε πως υπάρχουν «ευρείες συζητήσεις αναφορικά με μια ενδεχόμενη συγχώνευση με την UniCredit». Η ιταλική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.g
 

Δειτε Επισης

Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο
Νέα συρρίκνωση για τη βρετανική οικονομία τον Μάιο-Εντείνεται η επιχειρηματική αβεβαιότητα
Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο