powered by

ΣΚΤ: Ουρές στα υποκαταστήματα

Ουρές σχηματίστηκαν σήμερα στα ταμεία των υποκαταστημάτων της Συνεργατικής, καθώς οι χθεσινές αναφορές εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας στην Επιτροπή Ελέγχου προκάλεσαν αναστάτωση ανάμεσα στους καταθέτες του Συνεργατισμού.

Εκατοντάδες καταθέτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας προσήλθαν από το πρωί στα κατά τόπους υποκαταστήματα προκειμένου να αποσύρουν τα λεφτά τους.
 
Έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως μέχρι το μεσημέρι οι αναλήψεις είχαν φθάσει τα €70 εκατ.


 Χθες, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ο επικεφαλής του Τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου, προειδοποίησε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, «η μόνη εναλλακτική λύση είναι ο Συνεργατισμός να τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης, η ακόμα χειρότερα, αν κρίνει το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης ότι δεν υπάρχει θέμα δημοσίου συμφέροντος, ο Συνεργατισμός να μπει σε εκκαθάριση και αυτό θέτει σε κίνδυνο οι εγγυημένες καταθέσεις».
 

 Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού, σε δήλωσή της στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Δημητρίου, ξεκαθάρισε ότι ακόμη και σε περίπτωση εξέτασης του ενδεχομένου εξυγίανσης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) θα προστατευθούν οι καταθέσεις μέχρι και €100.000 και αναφέρθηκε σε «απομακρυσμένο θεωρητικό ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΣΚΤ».


 Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Συνεργατικής, ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε σχόλιο.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών