Γ. Μαλέκκος: Τα επαγγέλματα που αλλάζουν με την τεχνολογία

Στα επαγγέλματα, τα οποία θεωρείται ότι θα περιοριστούν με την ευρεία διάδοση της τεχνολογίας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαλέκκος,αντιπρόεδρος τουCyprus Information Technology Enterprises Association (CITEA), CEO & Software Innovation Architect της Powersoft και προεδρεύων του συνεδρίου του  8th Information & Communication Technology Conference & Exhibition της IMH. 

Αντιπαραβάλλοντας ταμίες, διανομείς εφημερίδων, πράκτορες ταξιδιών, οδηγούς ταξί και δημοσιογράφους, social media expert, διαιτητές και δικηγόρους με την τεχνολογική τους μορφή με την οποία μπορούν να υλοποιηθούν τα καθήκοντά τους πλήρως αυτοματοποιημένα, εξήγησε πως η ανθρώπινη συμβολή δεν περιθωριοποιείται, αλλά αλλάζει.

Τα επαγγέλματα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν με τα δεδομένα τους, όμως να διαμορφώνονται.

Στη βάση όσων σήμερα ζητούν οι πελάτες, προσδοκώντας την απόλυτη πελατειακή εμπειρία, η προσωπική επαφή συνυπάρχει με την τεχνολογία.

Η τεχνολογία μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα  για μας , αλλά τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που δίνει η ανθρώπινη επαφή.

Όλοι πρέπει να αλλάξουμε στο πλαίσιο αυτό. Πρέπει να δεχτούμε την τεχνολογία, καθώς δίνει νέους ρόλους. Τα επαγγέλματα θα αλλάξουν αλλά, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του αν είναι ανοικτόμυαλος, προσαρμόζεται στα δεδομένα και έχει την ικανότητα να αξιοποιεί τη δυναμική που υπάρχει, είπε καταληκτικά ο κ. Μαλέκκος. 

Δειτε Επισης

Έρευνα PwC: Η υιοθέτηση της ΤΝ θα μπορούσε να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 15% έως το 2035
Στην έκθεση GITEX Asia ο Επικεφαλής Επιστήμονας-Επαφές για ενίσχυση της θέσης της Κύπρου ως κόμβου καινοτομίας
«Ξεκλειδώνοντας ευκαιρίες»...TechIsland Summit 2025 με επίκεντρο την εξέλιξη του τομέα της τεχνολογίας
Ποια είναι η DreamPlay που έρχεται στη Λεμεσό και ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια επέκτασή της
Η Samsung Electronics στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 19η συνεχή χρονιά
Ψηλότερα ποσοστά ψηφιακών δεξιοτήτων νεαρών κοριτσιών σε Κύπρο και Ε.Ε. το 2023
SOFTSWISS Young Fest: Tο αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένων στην 15η επέτειο της SOFTSWISS
Η σειρά Galaxy Tab S10 FE ήρθε με «έξυπνες» εμπειρίες και ευέλικτο σχεδιασμό
Η CL8 στο Deloitte Technology Fast 50 για τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο
ΔΝΤ: Τα κέρδη του ΑΙ στο παγκόσμιο ΑΕΠ και το αγκάθι για ενέργεια και ρύπους