Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και παρουσίαση επιχειρηματικής ιδέας

Κορύφωση του εντατικού εργαστηρίου ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών (Boot-Camp Επιχειρηματικότητας) ήταν ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Σάββατο, 16 Ιουνίου με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SHADOWS στο Microsoft Innovation Center του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Στους νικητές διατέθηκαν δώρα συνολικής αξίας πάνω από  €2000.  Οι νικητές ήταν: 1ο Βραβείο: Νεφέλη Τσιούτη, Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σχολή Επιστημών Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών , 2ο Βραβείο: Ιωάννα Βασιλείου, Φοιτήτρια Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, 3ο Βραβείο: Αλέξανδρος Παπαθεοδούλου, Φοιτητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σχολή Επιστημών και Βραβείο «Καλύτερη Καινοτόμα Ιδέα»: Νεφέλη Τσιούτη, Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σχολή Επιστημών Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. 

Το εργαστήρι και ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το  Κέντρο Επιχειρηματικότητας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων EUC  PEAK - Performance Enterprise Accelerator and Knowledge Innovation Center. 

Το εβδομαδιαίο εργαστήρι (11-15 Ιουνίου) απευθυνόταν σε φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δημιουργικών Τεχνών (Creative Arts) και σε νέους επιχειρηματίες.
Μέσω του προγράμματος αποκτήθηκαν γνώσεις για δημιουργία μιας νέας επιχείρησης. Το πρόγραμμα διεύθυναν επαγγελματίες/μέντορες από διάφορους τομείς της Οικονομίας ενώ το εκπαιδευτικό υλικό προερχόταν από τη διεθνή εμπειρία οκτώ προηγμένων επιχειρηματικά χωρών. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν και να λάβουν σημαντική συμβουλευτική καθοδήγηση στη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου από ένα δίκτυο μεντόρων, αποτελούμενο από επιτυχημένους επιχειρηματίες, έμπειρους καθηγητές, στελέχη με εμπειρία στην Αγορά και ερευνητές με σχετική κατάρτιση. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια προκειμένου να ενισχυθούν οι γνώσεις τους και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν, αξιολογήθηκαν από έμπειρους αξιολογητές από το κυπριακό οικοσύστημα.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του ερευνητικού του έργου πρόσφερε και ειδικό πρόγραμμα σε περισσότερους από 25 εκπαιδευτές στον κλάδο της πολιτιστικής και δημιουργικής τέχνης για να αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες. Η κατάρτιση αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος, του έργου SHADOWS, το οποίο υπάγεται στο ERAMSUS + και έχει θέσει ως κύριο στόχο του να επιμορφώσει και να παρέχει τις γνώσεις στη δημιουργία επιχειρήσεων στα ειδικά πεδία της δημιουργικής τέχνης αλλά και του πολιτισμού.  Επικεφαλής ήταν η Δρ. Σιμόνα Μιχάι Γιαννάκη,  αν. Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και διευθύντρια του EUC PEAK- Performance Enterprise Accelerator and Knowledge Innovation Center. 

Δειτε Επισης

Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Συμμετείχε στις γενικές συνελεύσεις του ICS και του ECSA
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»
Προσθήκες υψηλής γαστρονομίας στο Captain's Bar and Terrace του St Raphael Resort (pics)
Mall of Limassol: Έτσι θα μοιάζει το νέο εμπορικό κέντρο της Λεμεσού από την Atterbury (video)
Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο η ΕΤΕπ-«Σημαντική στιγμή, η οικονομία της χώρας θα έχει άμεση εξυπηρέτηση»
Βραβείο Καινοτομίας «Digital Water Award 2024» στο Κέντρο Αριστείας «Κοίος»
Συναγερμός στο Υπ. Οικονομικών για Τρ. Κύπρου-Παρακολουθεί στενά για CarVAl Investors και Caius Capital LLC
Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ με επίκεντρο τον άνθρωπο
Σημαντική μείωση 11,1% στην τιμή δικαιώματων εκπομπής ρύπων εντός Ιουνίου
Έπεσε η αυλαία των τελετών αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ