Powered by

Ζήτημα έλλειψης ιρλανδικού ουίσκι φοβούνται οι ειδικοί για το άμεσο μέλλον

Στον απόηχο της είδησης ότι πολλά ιαπωνικά αποστακτήρια αρχίζουν να ξεμένουν από το δημοφιλές ποτό, καταδεικνύει ότι οι Ιρλανδοί παραγωγοί ουίσκι ίσως αρχίσουν σύντομα να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. 
 
Το ζήτημα αφορά την ωρίμανση. Σύμφωνα με την ιρλανδική νομοθεσία, το ουίσκι που παράγει η χώρα πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον τριών ετών, αλλά πολλά ουίσκι ωριμάζουν πολύ περισσότερο διάστημα. 
 
Η υποχρεωτική ωρίμανση του ιρλανδικού ουίσκι σημαίνει ότι τα αποστακτήρια πρέπει να καθορίζουν από σήμερα ποια θα είναι η ζήτηση για το ουίσκι για αρκετά χρόνια μετά. Και καθώς η ζήτηση για ουίσκι έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος καταναλώνει ουίσκι από τα υπάρχοντα αποθέματα πολύ ταχύτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι πρόκειται να υπάρξει έλλειψη ιρλανδικού ουίσκι στο άμεσο μέλλον.
 
«Θα έχουμε έλλειψη ουίσκι μέσα στα επόμενα έξι ή εφτά χρόνια αν ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχιστεί με σωρευτικό ρυθμό» δήλωσε πρόσφατα ο Τζων Τίλινγκ, παραγωγός του ιρλανδέζικου ουίσκι Teeling, στους The Irish Times.
 
Οι πωλήσεις του ιρλανδικού ουίσκι αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο του 10% ετησίως, σύμφωνα με την Ένωση Παραγωγών Ιρλανδικού Ουίσκι. Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι οι εξαγωγές ιρλανδικού ουίσκι αναμένεται να διπλασιαστούν στις 144 εκατομμύρια φιάλες έως το 2020 και στις 288 εκατομμύρια φιάλες έως το 2030. Αν συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη, δεν θα υπάρξει πρόβλημα έλλειψης για παραγωγούς και καταναλωτές για τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια, αλλά ίσως υπάρξει αργότερα.
 
Επί του παρόντος, πάνω από 200 μπουκάλια ιρλανδικού ουίσκι πωλούνται κάθε λεπτό. Έτσι, την επόμενη φορά που θα κατευθυνθείτε στην κάβα της γειτονιάς σας, ίσως είναι καλύτερα να αγοράσετε και ένα εφεδρικό μπουκάλι, σε περίπτωση που χρειαστεί μελλοντικά.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων