powered by

Λίφτινγκ €2,7 εκατ. σε αρχοντικό στην καρδιά της Λεμεσού

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για ανακαίνιση/αναδιαρρύθμιση διατηρητέου κτηρίου σε γραφειακούς χώρους, καθώς και ανέγερση νέου κτηρίου κοινοχρήστων αιθουσών διδασκαλίας προχώρησε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: 


Η προκήρυξη του διαγωνισμού, ο οποίος δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου του 2018 και αφορά δημόσια σύμβαση, έγινε μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «e-procurement».

Η διάρκεια της σύμβασης ή η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα €2,770,000, όπως αναφέρεται στους όρους του διαγωνισμού, ενώ η υποβολή των προσφορών θα γίνει σε μία φάση.

Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό λήγει στις 12:30 της 6ης Ιουλίου 2018.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, η έδρα της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης θα στεγάζεται σε ένα νέο συγκρότημα στην γωνία Μαραθώνος και Αργυρού Δρουσιώτη. Το συγκρότημα περιλαμβάνει το διατηρητέο αρχοντικό Μέλπως Πηλαβάκη και ένα νέο κτήριο που θα ανεγερθεί στον παρακείμενο κενό χώρο. Η μελέτη για το συγκρότημα ετοιμάστηκε από ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών.


 

Χάρτης από τον Δήμο Λεμεσού

Σχετικά με τη μελλοντική του ανάπτυξη και τα νέα κτήρια, τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο επεκτείνεται στο κέντρο της Λεμεσού με στόχο τη δημιουργία νέων υποδομών για τις Σχολές Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και πρόσθετες αίθουσες διδασκαλίας.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι μελέτες για τρίτο σύμπλεγμα έξι αιθουσών διδασκαλίας και γραφείων διοικητικών υπηρεσιών, επί της οδού Αθηνών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με την κατασκευή του να αναμένεται να αρχίσει περί τα μέσα του 2018.

Οι επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας έρχονται να προστεθούν στις υφιστάμενες Κοινές Αίθουσες Διδασκαλίας Ανδρέας Θεμιστοκλέους οι οποίες τέθηκαν σε λειτουργία το 2007 και τις Κοινές Αίθουσες Διδασκαλίας Τάσσος Παπαδόπουλος που λειτούργησαν το 2014.

Δειτε Επισης

Και εγένετο ξανά Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος...Δεν θα ασχολείται συλλογικά με τα εργασιακά
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Χαιρετίζει τις καταδίκες για σφετερισμό το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών-«Τέτοιες παράνομες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Ο Όμιλος Δ. Ζαβός παρουσίασε το «The Oasis Collection» στην 7η Σύνοδο «Doing Business with Cyprus 2025» στο Τελ Αβίβ
Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη €117 εκατ. και ρεκόρ νέου δανεισμού ύψους €842 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2025
Γιορτή του κυπριακού επιχειρείν...Πλησιάζει η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία