Αναστέλλεται η συμφωνία με Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
07:49 - 01 Ιουνίου 2018


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, η διεύθυνση του έχει ενημερωθεί από το Υπουργείο Υγείας ότι η υπογραφή συμφωνίας για παροχή υπηρεσιών ακτινοθεραπείας και PET/CT, αναστέλλεται "λόγω ένστασης που υπέβαλε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, η Πολυκλινική Υγεία Λεμεσού".
Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, επαναλαμβάνει στην ανακοίνωση του, την πλήρη ετοιμότητα του να εξυπηρετήσει άμεσα τους ασθενείς, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει τη λύπη του "για τη συνέχιση της ταλαιπωρίας των καρκινοπαθών που οφείλεται πλέον στην ένσταση που έχει υποβληθεί".
Η απάντηση της Πολυκλινικής Υγεία
Εξάλλου, ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδωσε και Πολυκλινική Υγεία.
«Αναφερόμαστε στην ανακοίνωση στην οποία προέβη χθες το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στην οποία προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η υποβολή ‘ένστασης’ από το νοσοκομείο μας στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών προκαλεί ταλαιπωρία στους καρκινοπαθείς. Σε σχέση με το θέμα αυτό αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Α) η ανακοίνωση σκοπό έχει την πρόκληση εντυπωσιασμού και στο να στρέψει την κοινή γνώμη και τις αρμόδιες αρχές κατά του νοσοκομείου μας.
Β) το νοσοκομείο μας απλά εξάσκησε ένα δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα και οι νόμοι μας και ζήτησε από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών να εξετάσει τη νομιμότητα κατακύρωσης αγοράς ογκολογικών υπηρεσιών στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο. Σημειώνουμε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με την εν λόγω κατακύρωση ήταν αυτή της διαπραγμάτευσης με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο μόνο και χωρίς να προηγηθεί δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού.
Γ) Το νοσοκομείο μας δεν επιθυμεί επί του παρόντος να προβεί σε άλλα σχόλια αφού το θέμα είναι πλέον υπό εξέταση από την αρμόδια αρχή του κράτους και στη συνέχεια ενδεχομένως και από τα Δικαστήρια».