Powered by

Στα τρία χωρίζεται το Facebook

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ πραγματοποίησε μια από τις ευρύτερες αναδιαρθρώσεις στο μάνατζμεντ που έχει κάνει στην ιστορία του το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, το Facebook δημιούργησε για πρώτη φορά και ξεχωριστό τμήμα blockchain (η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin).
 
Η αναδιάρθρωση έγινε με μετακινήσεις ή με αλλαγές στα καθήκοντα των κορυφαίων στελεχών, χωρίς να υπάρξουν απολύσεις ούτε νέες προσλήψεις, ενώ δεν άλλαξαν τα καθήκοντα του ίδιου του Ζούκερμπεργκ, ούτε του Νο 2 της εταιρείας, της chief operating officer Σέριλ Σάντμπεργκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
 
Μετά την αναδιοργάνωση, το Facebook χωρίζεται σε τρεις μεγάλες διοικητικές μονάδες: Η μία θα περιλαμβάνει τα βασικά και πιο κερδοφόρα προϊόντα του (το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο, το Instagram, το Messenger και το WhatsApp), η δεύτερη τις αναδυόμενες τεχνολογίες (εικονική πραγματικότητα, τεχνητή νοημοσύνη, blockchain κ.α.), ενώ η τρίτη τις διαφημίσεις, τη διαχείριση προσωπικού και την ασφάλεια. Οι επικεφαλής των τριών μονάδων θα είναι αντίστοιχα οι Κρις Κοξ (chief product officer), Μάικ Σρέπφερ (chief technology officer) και Χαβιέ Όλιβαν (αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την ανάπτυξη).
 
Το Facebook αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις διευθυντικές αλλαγές του ή για το τι ακριβώς θα κάνει το τμήμα του blockchain (με επικεφαλής τον Ντέηβιντ Μάρκους), που έχει πολλές άλλες εφαρμογές πέρα από τα κρυπτονομίσματα και θεωρείται μία από τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Θεωρείται πιθανό ότι η τεχνολογία blockchain θα αξιοποιηθεί για να διασφαλίσει την ασφάλεια των συναλλαγών μεταξύ των χρηστών του Facebook.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς βλέπουν μείωση στο πραγματικό τους εισόδημα
UBS: Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Ιαπωνία ξεκαθαρίζει το εμπορικό τοπίο
Σε υψηλό έντεκα μηνών η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Τραμπ: Δασμοί 15%-50% για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ… Τι λέει για την Ε.Ε.
Deutsche Bank: Άλμα κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2025-Άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ
Χρυσός: Πώς η Κίνα αυξάνει τα αποθέματά της και μειώνει την εξάρτηση από το δολάριο
Πιέζει ο χρόνος… Όλα στο τραπέζι για το εμπορικό deal ΗΠΑ-Ε.Ε.
Ανάσα για αγορές και επενδυτές οι πρόσφατες δασμολογικές συμφωνίες του Τραμπ
Κοντά σε εμπορική συμφωνία με δασμούς 15% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα ΗΠΑ και Ε.Ε.