Powered by

Ντομπρόβσκις: Χρειάζεται διεθνή συντονισμό η εποπτεία των κρυπτονομισμάτων

Απάντηση έδωσε η Κομισιόν δια του Αντιπροέδρου της Βάλντις Ντομπρόβσκις στην ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τον ολοένα αυξανόμενο ρόλο των κρυπτονομισμάτων στην Ευρωπαϊκή οικονομία.
 
Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι «η υιοθέτηση σχετικής πολιτικής απαιτεί διεθνή συντονισμό προκειμένου να είναι αποτελεσματική», αποφεύγοντας ουσιαστικά να απαντήσει για το αν η Κομισιόν δεσμεύεται για κάτι σε συνέχεια της προειδοποίησης των αρμόδιων αρχών, που η ίδια ζήτησε, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες οι οποίες οδήγησαν τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για την παρακολούθηση των αγορών και της τραπεζικής δραστηριότητας (ESMA, EBA, EIOPA) να εκδώσουν πανευρωπαϊκή προειδοποίηση αναφορικά με το ρίσκο της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.
 
Όπως χαρακτηριστικά απαντά ο Β. Ντομπρόβσκις: «Η προειδοποίηση αυτή, δεν παρείχε κάποια οδηγία στην Επιτροπή», ενώ αναφερόμενος στο Σχέδιο Δράσης της Επιτροπής για τη χρηματοοικονομική τεχνολογία (FinTech) προσθέτει πως «η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις αγορές εικονικού νομίσματος από κοινού με τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις αρχές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», καθώς και ότι «η εθνική νομοθεσία είναι συχνά εκείνη που καθορίζει τελικά τον ορισμό ενός χρηματοοικονομικού μέσου».
 
Στην ερώτηση του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ρωτούσε την Κομισιόν «εάν σκοπεύει να προωθήσει σχετικό δεσμευτικό νομοθετικό πλαίσιο που να επιβάλλει ρυθμιστικούς κανόνες στη χρήση των κρυπτονομισμάτων» καθώς και «πότε αναμένεται να εκπονήσει σχετική μελέτη» για τις επιπτώσεις από την εκτεταμένη χρήση τους.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές