powered by

DP World Limassol: Ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία του νέου Επιβατικού Τερματικού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, τα εγκαίνια του νέου επιβατικού τερματικού της DP World Limassol στο λιμάνι Λεμεσού. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρουσία της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλικής Αναστασιάδου, του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη καθώς και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem.  

Η εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν γύρω στους 300 καλεσμένους, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του νέου επιβατικού τερματικού, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα  στα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως  να επισκεφθούν την Κύπρο για πρώτη φορά. Το νέο υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, διαθέτει εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης με επτά ξεχωριστές αίθουσες συνολικής έκτασης 8,205 τετραγωνικών μέτρων. Είναι ειδικά σχεδιασμένο να παρέχει διαμετακομιστικές υπηρεσίες (Transit–day call) και υπηρεσίες αρχικής επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (Turnaround–home porting), διασφαλίζοντας άριστη ποιότητα εξυπηρέτησης. Επιπρόσθετα, η ανατολική προβλήτα, μήκους 480 μέτρων και βύθισμα που φθάνει τα 11 μέτρα, μπορεί να εξυπηρετήσει τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. 

Το τερματικό της DP World Limassol χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες. Στον τομέα της κρουαζιέρας, την εφοδιαστική ζώνη πετρελαίου και φυσικού αερίου και την εγχώρια/διαμετακομιστική εμπορική ζώνη. Αυτό το γεγονός, δίνει τη δυνατότητα στην DP World Limassol να παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, ενισχύοντας την κυπριακή οικονομία.

Έχοντας εξασφαλίσει όλες τις σχετικές άδειες, η εφοδιαστική ζώνη του πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι συνολικής έκτασης 100.000 m2 και διαθέτει προβλήτα μήκους 430 μέτρων. Σήμερα, η πληρότητα ανέρχεται στο 30% και έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στο πλαίσιο των θαλάσσιων γεωτρήσεων της ΕΝΙ στην αποκλειστική ζώνη της Κύπρου.  Παράλληλα, η Exxon Mobile έχει επίσης υποδείξει τη ζώνη πετρελαίου και φυσικού αερίου της DP World Limassol ως εφοδιαστική βάση στο πλαίσιο των επικείμενων γεωτρήσεων που προγραμματίζει.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως «η Κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη για τους έμπειρους διεθνείς και εγχώριους συνεργάτες του Ομίλου DP World, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την επιτυχή λειτουργία του λιμανιού Λεμεσού τις επόμενες δεκαετίες. Το λιμάνι Λεμεσού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα εμπορικοποίησης μέχρι σήμερα στην Κύπρο. Λειτουργεί ως πρότυπο για την Κυπριακή Δημοκρατία και τις συνεχείς προσπάθειές της για τη δημιουργία ενός ευοίωνου μέλλοντος ως σύγχρονο κέντρο επενδύσεων, εμπορίου και υπηρεσιών». 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DP World, ανέφερε πως "Σήμερα γιορτάζουμε το αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας για τη δημιουργία μίας νέας πύλης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της στρατηγικής συνεργασίας με την Κυβέρνηση και την τοπική κοινότητα, αξιοποιώντας αυτό το πολύτιμο εθνικό περιουσιακό στοιχείο, που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το λιμάνι Λεμεσού, λιμάνι επιλογής στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου, δημιουργώντας υποδομές που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της τοπικής οικονομίας όσο και της Κύπρου ευρύτερα».

Δειτε Επισης

Ηγετικές παρεμβάσεις και διεθνής αναγνώριση στη 64η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ
Jean Bouquot (IFAC): Διεθνές παράδειγμα επιτυχίας η Κύπρος-Αναγνώριση συμβολής του ΣΕΛΚ από την Αννίτα
Στην τελική φάση η ετοιμασία των νομοσχεδίων για την φορολογική μεταρρύθμιση-Η διττή πρόκληση για την Κύπρο
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
ΑνΑΔ: Πολυεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης με δαπάνη €33,5 εκ.-Αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας
Τίμησε τους Ελλαδίτες που υπηρέτησαν στην Κύπρο η ΕΤΥΚ-Αποκαλυπτήρια Μνημείου στην Κεραμωτή Καβάλας
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
BPW Cyprus: Δυναμική παρουσία στο συνέδριο της BPW Europe στη Μάλτα
Γιώργος Σταύρου: Ο τομέας της out-of-home διαφήμισης στην Κύπρο και τα 25 χρόνια διαδρομής της Superad