Υπογράφονται συμβόλαια για Πράσινα Σημεία στη Λάρνακα

Υπογράφονται αύριο Τετάρτη 23 Μαίου στον Δήμο Αραδίππου τα συμβόλαια για τα 6 σταθερά Πράσινα Σημεία και ενός κινητού που κατασκευάστηκαν και θα λειτουργήσουν στην Επαρχία Λάρνακας.
 
Τα συμβόλαια θα υπογραφούν στις δέκα το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου, από τον Δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη, Πρόεδρο του ΧΥΤΥ και της Κοινοπραξίας η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για τη διαχείριση των Πράσινων σημείων στις Επαρχίες Λάρνακας – Αμμοχώστου.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευαγγελίδης «η Κυπριακή Δημοκρατία, στα πλαίσια υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Κράτους για ορθολογική διαχείριση των στερεών οικιακών αποβλήτων, έχει προβεί στην κατασκευή 6 σταθερών και ενός κινητού Πράσινου Σημείου στις Επαρχίες Λάρνακας-Αμμοχώστου, τα οποία αποτελούν μέρος του Παγκύπριου δικτύου Πράσινων Σημείων».
 
Πρόσθεσε ότι «με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η διαχείριση/λειτουργία των Πράσινων Σημείων των Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου αναλήφθηκε από το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου για περίοδο 10 ετών με δικαίωμα ανανέωσης. Τα έξι Πράσινα Σημεία που θα λειτουργήσουν στην Επαρχία Λάρνακας βρίσκονται στην Αραδίππου, την Αθηένου, τη Δρομολαξιά, την Αναφωτία, την Κοφίνου και τα Πυργά» είπε και σημείωσε πως «θα υπάρχει ακόμα ένα αυτοκίνητο τύπου Lorry Tipper με γερανό το οποίο θα λειτουργεί ως κινητό Πράσινο Σημείο».
 
Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίδη «το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου, μετά από ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε για διαχείριση των 6 πράσινων σημείων και 1 κινητού για τρία χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια, αποφάσισε να αναθέσει την διαχείριση σε συγκεκριμένη Κοινοπραξία, για το ποσό των €1,590,00.00».

Σημειώνεται ότι τα Πράσινα Σημεία θα δέχονται κλαδέματα και άχρηστα ξύλα που στο παρελθόν κατέληγαν σε χωματερές, αλλά τώρα θα τυγχάνουν διαχείρισης φιλικής προς το περιβάλλον.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα πρόθυρα νέου ενεργειακού σοκ η νοτιοανατολική Ευρώπη από τον κίνδυνο ανόδου του φυσικού αερίου
Συνεχίζεται η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από την ΑΗΚ-Σε αυτές τις περιοχές θα τοποθετηθούν οι επόμενοι
Προς υψηλό 5 μηνών το πετρέλαιο-Κορυφώνεται η αγωνία των επενδυτών για τη Μέση Ανατολή
Μάριος Παναγίδης: Κρίσιμος ο σεβασμός δικαίου Ε.Ε. και UNCLOS για αξιοποίηση ενεργειακών πόρων και ηλεκτρική διασύνδεση
Deutsche Bank: Το καλό και το κακό σενάριο για τις τιμές του πετρελαίου
Νέο άλμα για το φυσικό αέριο-Οι ανησυχίες για το Στενό Ορμούζ εκτοξεύουν τις τιμές
Μέση Ανατολή: Η κλιμάκωση της έντασης πυροδοτεί ενεργειακό σοκ-Συναγερμός στην Ε.Ε. για τις τιμές καυσίμων
JP Morgan: Το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει τα 130 δολάρια το βαρέλι λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή
Βρίσκει κλειστές πόρτες από τις τράπεζες για δάνειο ο ΑΔΜΗΕ-Ζητά ανάκτηση €250 εκατ. για να συνεχiστει ο GSI
Έντονη ανησυχία ΣΑΗ για αλλαγές στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού-Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας