Powered by

Μειώθηκε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Μεταφορές και Αποθήκευση

Μείωση της τάξης του 0,5% σημείωσε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Μεταφορές και Αποθήκευση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

 
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, κατά οικονομική δραστηριότητα, άνοδο κατά 107,7% κατέγραψαν οι αεροπορικές μεταφορές, 24,2% οι πλωτές μεταφορές, 9,2% οι ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες και 4,0% οι χερσαίες μεταφορές, ενώ μείωση της τάξης του 7,2% σημειώθηκε στην αποθήκευση και τις υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
 
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, από αυτή τη δημοσίευση, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Μεταφορές και Αποθήκευση παρουσιάζεται με το 2015 ως νέο έτος βάσης (αντί του 2010).
 
Αναφέρει ότι η αλλαγή έτους βάσης ανά πέντε χρόνια αποτελεί συνήθη πρακτική που στόχο έχει να αντικατοπτρίζονται καλύτερα οι μεταβολές που επέρχονται στη διάρθρωση του τομέα των Μεταφορών και Αποθήκευσης κατά την πενταετή αυτή περίοδο και σημειώνει ότι η διαδικασία αυτή συνεπάγεται αναθεώρηση των συντελεστών στάθμισης που χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό του δείκτη και αλλαγές στο δείγμα επιχειρήσεων του δείκτη.

Δειτε Επισης

Ηγετικές παρεμβάσεις και διεθνής αναγνώριση στη 64η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ
Νίκος Χειμαρίδης: Σταθερός και φιλικός προς τους επενδυτές προορισμός η Κύπρος-Φάρος το παράδειγμα με την Ινδία
Στην τελική φάση η ετοιμασία των νομοσχεδίων για την φορολογική μεταρρύθμιση-Η διττή πρόκληση για την Κύπρο
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Γιώργος Σταύρου: Ο τομέας της out-of-home διαφήμισης στην Κύπρο και τα 25 χρόνια διαδρομής της Superad