powered by

Έρχονται τρία νέα έργα στη Λεμεσό

Στην αειφόρο ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του κέντρου της πόλης της Λεμεσού, στοχεύουν τρία έργα που παρουσίασε ο Δήμος Λεμεσού και τα οποία δύναται να συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται για τα έργα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Αναγέννησης, της δημιουργίας Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων και της επέκτασης του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη, με οργανική σύνδεση κατά μήκος των οδών Παλλάδος, Δημοκρατίας και Αλεξανδρείας.
 
Όπως αναφέρεται, η αναβάθμιση των δημόσιων πλατειών (Συντάγματος και Ερμού) θα συνδράμει στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής και του δομημένου περιβάλλοντος καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
 
Περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες όπως την κατάργηση της στάθμευσης στην Πλατεία Συντάγματος, την κατάργηση διέλευσης των αυτοκινήτων από την οδό Ερμού, την ελεγχόμενη πρόσβαση αυτοκινήτων τροφοδοσίας και εκτάκτου ανάγκης, την κοινή χρήση χώρου από πεζούς και ποδήλατα.
 
Το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Αναγέννησης περιλαμβάνει επίσης βελτιωτικές εργασίες, όπως ο ανασχεδιασμός μετώπου πάρκου με προσβασιμότητα προς τον κύριο οδικό άξονα, στα πλαίσια της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, νέες εισόδους, σχεδιασμό παιδότοπου και ένταξη χώρου εκγύμνασης ενηλίκων.
 
Η δε δημιουργία του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων θα φιλοξενηθεί στην οδό Φιλελλήνων και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες στα άτομα τρίτης ηλικίας όχι μόνο όσων παρέχουν υπηρεσίες στους ηλικιωμένους αλλά και των ίδιων των χρηστών. Στους χώρους του Κέντρου θα μπορούν να εξυπηρετούνται για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων, παραστάσεων και άλλων δραστηριοτήτων.
 
Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, το έργο της Επέκτασης του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας όπως είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμου, η ανακατασκευή οδοστρώματος, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, η υπογειοποίηση υπηρεσιών, η βελτίωση του συστήματος όμβριων υδάτων, η φύτευση και ο  φωτισμός.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, οι στόχοι του, η εταιρεία Arosal και ποια είναι η Arofat Salayeva
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Μαγνήτης με…δέλεαρ το χαλλούμι για τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες η Κύπρος-Στην αγορά με επενδύσεις εκατομμυρίων
Κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Πήγασος από την Exxon Mobil-Ανάβει το πράσινο φως για τα 125 εκατ. για GSI η ΡΑΕΚ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά... Ολοκληρώθηκε η Φάση Α1 του έργου μήκους 3,6 χλμ.
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης