Jo & Tim: Το ωραίο δεν έχει ημερομηνία λήξης

Η Ιωάννα Αχιλλέως Ζαβιτσανάκη και η Θέα Αγγελή Αναγιωτού ή αλλιώς η Jo & Tim, παρουσιάζουν τη συλλογή τους από vintage και σύγχρονα έπιπλα και αντικείμενα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου. Μια έκθεση για τους λάτρεις του mixed style που εκτιμούν την ποιότητα και το design που αντέχει στον χρόνο και θέλουν να δώσουν στο χώρο τους μία ιδιαίτερη πινελιά. 

Η συλλογή αφορά σε έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα που οι ίδιες έχουν επιλέξει.  Τα έπιπλα εποχής έχουν αναπαλαιωθεί με μοναδική αισθητική, μεταμορφώνοντάς τα σε vintage masterpieces. Τα καινούρια κομμάτια έχουν σχεδιαστεί για να πλαισιώνουν τα παλιά κομμάτια με ένα τρόπο φρέσκο και σύγχρονο. Κάθε μια από τις δημιουργίες τους αντιπροσωπεύει έναν μακρύ δρόμο με χρόνο, κόπο και κόστος, από την ανακάλυψη ως την αναπαλαίωση και την μεταποίηση με γούστο, καλαισθησία, υπομονή και επιμονή. Για την αποκατάστασή τους αξιοποιούνται ντόπιοι τεχνίτες – τορναδόροι, ταπετσέρηδες, σιδεράδες, πελεκάνοι. Παραδοσιακοί μάστορες που μοιράζονται το όραμα των δύο γυναικών και προσεγγίζουν με αγάπη και σεβασμό την ιστορία που κουβαλά κάθε ένα από τα πολύτιμα ευρήματα.

Η Θέα και η Ιωάννα, μητέρες και οι δυο, άφησαν πίσω μια επιτυχημένη καριέρα στον τραπεζικό κλάδο και αποφάσισαν να ασχοληθούν με το πάθος τους.  Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση της εταιρίας Jo & Tim, μέρος μιας σειράς παρουσιάσεων που η καθεμιά τους χτίζεται γύρω από μια ξεχωριστή ιδέα και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση αισθητικής: «Δεν θα παρουσιάσουμε κάποιο αντικείμενο απλά και μόνο επειδή είναι παλιό.  Στόχος μας είναι η ανάδειξη διαχρονικά όμορφων κομματιών για να τους δοθεί η θέση που τους αξίζει σε ένα σύγχρονο χώρο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 10.00 π.μ. έως τις 07.00 μ.μ.

Μετά το τέλος της έκθεσης μπορείτε να δείτε την συλλογή της Jo&Tim στο μόνιμο εκθεσιακό τους χώρο στην οδό Σοφούλη 26, Λευκωσία, +345 99699740, www.jo-and-tim.com

Δειτε Επισης

Πένθος στον Σύλλογο Αισθητικών Κύπρου-Έφυγε από την ζωή η Βάκια Ιωαννίδου
Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Έφυγε από την ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού