Jo & Tim: Το ωραίο δεν έχει ημερομηνία λήξης

Η Ιωάννα Αχιλλέως Ζαβιτσανάκη και η Θέα Αγγελή Αναγιωτού ή αλλιώς η Jo & Tim, παρουσιάζουν τη συλλογή τους από vintage και σύγχρονα έπιπλα και αντικείμενα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου. Μια έκθεση για τους λάτρεις του mixed style που εκτιμούν την ποιότητα και το design που αντέχει στον χρόνο και θέλουν να δώσουν στο χώρο τους μία ιδιαίτερη πινελιά. 

Η συλλογή αφορά σε έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα που οι ίδιες έχουν επιλέξει.  Τα έπιπλα εποχής έχουν αναπαλαιωθεί με μοναδική αισθητική, μεταμορφώνοντάς τα σε vintage masterpieces. Τα καινούρια κομμάτια έχουν σχεδιαστεί για να πλαισιώνουν τα παλιά κομμάτια με ένα τρόπο φρέσκο και σύγχρονο. Κάθε μια από τις δημιουργίες τους αντιπροσωπεύει έναν μακρύ δρόμο με χρόνο, κόπο και κόστος, από την ανακάλυψη ως την αναπαλαίωση και την μεταποίηση με γούστο, καλαισθησία, υπομονή και επιμονή. Για την αποκατάστασή τους αξιοποιούνται ντόπιοι τεχνίτες – τορναδόροι, ταπετσέρηδες, σιδεράδες, πελεκάνοι. Παραδοσιακοί μάστορες που μοιράζονται το όραμα των δύο γυναικών και προσεγγίζουν με αγάπη και σεβασμό την ιστορία που κουβαλά κάθε ένα από τα πολύτιμα ευρήματα.

Η Θέα και η Ιωάννα, μητέρες και οι δυο, άφησαν πίσω μια επιτυχημένη καριέρα στον τραπεζικό κλάδο και αποφάσισαν να ασχοληθούν με το πάθος τους.  Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση της εταιρίας Jo & Tim, μέρος μιας σειράς παρουσιάσεων που η καθεμιά τους χτίζεται γύρω από μια ξεχωριστή ιδέα και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση αισθητικής: «Δεν θα παρουσιάσουμε κάποιο αντικείμενο απλά και μόνο επειδή είναι παλιό.  Στόχος μας είναι η ανάδειξη διαχρονικά όμορφων κομματιών για να τους δοθεί η θέση που τους αξίζει σε ένα σύγχρονο χώρο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 10.00 π.μ. έως τις 07.00 μ.μ.

Μετά το τέλος της έκθεσης μπορείτε να δείτε την συλλογή της Jo&Tim στο μόνιμο εκθεσιακό τους χώρο στην οδό Σοφούλη 26, Λευκωσία, +345 99699740, www.jo-and-tim.com

Δειτε Επισης

Ξεκινά σύντομα διεθνής εκστρατεία προβολής της Κύπρου, «ανεκτίμητη η συμβολή των διεθνών επιχειρήσεων»
Great Sea Interconnector: Εν αναμονή της μελέτης κόστους-οφέλους για την τελική επενδυτική απόφαση η Κ.Δ.
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για συμμετοχή στη δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Δύο νέες τουριστικές αναπτύξεις στα σκαριά στην επαρχία Πάφου
Kokoaka: Το νέο πολυτελές brand στην εμπορική ζώνη της Μαρίνας Αγίας Νάπας
Αλλάζουν οι δρόμοι με τα ευφυή συστήματα-Κάμερες, μετρητές και ηλεκτρονικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο (photos)
Μια οικονομία σε ανάπτυξη και ένα διαρκές μοιρολόι χάρη του άδειου ποτηριού, του μηδενισμού και της μιζέριας
Το 14ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. για Ρωσία-Μέτρα κατά του «σκιώδη στόλου» Πούτιν και του τομέα LNG