Powered by

Τρέχουν με χίλια τα έσοδα από τον τουρισμό

Στα €52,7 εκατ. ανήλθαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Φεβρουάριο 2018 σε σύγκριση με €46,6 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας αύξηση 13,1%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €91,1 εκατ. σε σύγκριση με €82,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 11,1%.

Η κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών για τον Φεβρουάριο 2018 ανήλθε σε €519,43 σε σύγκριση με €566,79 τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας μείωση 8,4%. Η κατά κεφαλή/κατά ημέρα δαπάνη τουριστών για τον Φεβρουάριο 2018 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2017 σημείωσε επίσης μείωση 15,4%. Αύξηση της τάξης του 8,3% σημειώθηκε στη μέση διάρκεια παραμονής από 8,4 μέρες τον Φεβρουάριο 2017 σε 9,1 μέρες τον Φεβρουάριο 2018.

Η κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018 ανήλθε σε €513,89 σε σύγκριση με €566,22 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας μείωση 9,2%. Η κατά κεφαλή/κατά ημέρα δαπάνη τουριστών για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018 σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017 σημείωσε επίσης μείωση 12,2% (από €64,34 σε €56,47).

Δειτε Επισης

Emirates: Αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A350 στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2025»
Parklane Resort: Συνεργασία με Swissmed Health, το μόνο κέντρο κλινικής μακροζωίας στην Κύπρο
Πρωταθλήτρια στην αύξηση αεροπορικών συνδέσεων στην Ευρώπη η Ελλάδα-Στην τρίτη θέση η Κύπρος
Palm Beach Resort: Εκεί όπου η παραθαλάσσια πολυτέλεια συναντά την επένδυση με προοπτική
Πάνε Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία-Ποιες οι βασικές τους πρόνοιες
Μεγάλο ενδιαφέρον για επιχορηγημένες διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων-Εξαντλήθηκε το διαθέσιμο ποσό, έκλεισαν οι αιτήσεις
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο κυπριακός τουρισμός-Νέο ρεκόρ αφίξεων το πεντάμηνο
Η Wizz Air αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου
Νέο κατάστημα Bean Bar στο Ζακάκι-Άνοιξε το 18ο κατάστημα της αλυσίδας(pics)
Μήνυμα ξενοδόχων Πάφου για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή-«Να πέσουν οι τόνοι για να μην επηρεαστεί ο τουρισμός»