Φωτοβολταϊκό πάρκο αποκτά το IKEA

Την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου που θα εγκατασταθεί στο κτήριο της στον Στρόβολο προγραμματίζει η H.M. House Market Cyprus (IKEA).

Όπως προκύπτει από μελέτη για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία κατατέθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος, η IKEA προτίθεται να αξιοποιήσει την επιφάνεια των κτηριακών της εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 12,154 τ.μ. περίπου, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών των εγκαταστάσεων.

Διαβάστε ακόμα: Οι μεγαλύτερες σε τζίρο δημόσιες εταιρείες το 2017

Σημειώνεται ότι τα πλαίσια, τα οποία θα αποτελούν το φωτοβολταϊκό πάρκο θα τοποθετηθούν σε βάσεις, οι οποίες θα είναι στερεωμένες στην οροφή του κτηρίου της εταιρείας ΙΚΕΑ, ενώ η σύνδεση του φωτοβολταϊκού συστήματος θα πραγματοποιηθεί με υφιστάμενο υποσταθμό που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ισχύος 636,66 KW
Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα έχει συνολική ισχύ 636,66 KW και θα αποτελείται από σειρές φωτοβολταϊκών πλαισίων, τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους.

Το πάρκο θα είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΑΗΚ και η λειτουργία του θα είναι συνεχόμενη καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας γύρω στο 30% της υφιστάμενης κατανάλωσης.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018 αφού εξασφαλιστούν πρώτα οι σχετικές άδειες.

Διαβάστε ακόμα: Burger King στο κέντρο της Λευκωσίας


Οι στόχοι
Κύριοι στόχοι του έργου είναι η αξιοποίηση της υπάρχουσας υφιστάμενης επιφάνειας κτηριακών εγκαταστάσεων, επενδύοντας σε υψηλού επιπέδου τεχνολογίας με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς και η αξιοποίηση του ηλιακού δυναμικού της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, το έργο στοχεύει στην επένδυση σε τεχνολογία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με μεγάλη διάρκεια ζωής με σκοπό το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος από τον επενδυτή, από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας, την έμπρακτη δράση για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας στον τομέα των ΑΠΕ.

Δειτε Επισης

Φυσικό αέριο: Σταθεροποίηση τιμών εν μέσω επάρκειας LNG και ενίσχυσης των αποθεμάτων
Προαναγγέλλει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοικτά των κατεχομένων η ΤΡΑΟ
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»