Powered by

Οι απολαβές ανδρών, γυναικών και το χάσμα

Σχεδόν αμελητέα ήταν η αύξηση στις μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων στο τέλος του 2017, την ώρα που ξεπερνά τα €300 το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων το τέταρτο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 1% ή €20, καθώς ανήλθαν στα €2,169 έναντι €2,149 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Ανάλογη ήταν η αύξηση στις απολαβές διορθωμένες ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, οι οποίες εκτιμούνται στα €1,892 σε σύγκριση με €1,876 το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των ανδρών στο τελευταίο του 2017 έφτασαν τα €2,313 σε σχέση με €2,301 στο τέλος του 2016.

Την ίδια ώρα, οι απολαβές των γυναικών άγγιξαν τα €2,000 έναντι €1,973 το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Υπολογίζεται ότι η διαφορά στις μέσες μηνιαίες απολαβές ανδρών και γυναικών έφτασε το τέταρτο τρίμηνο του 2017 στα €315, σε σχέση με €328 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

*H ΙΜΗ σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, την Επίτροπο Ισότητας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου υλοποιεί το πρόγραμμα “Breaking the Mould: Promoting Gender Equality in Cyprus”. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, email: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com/ www.breakingthemouldcy.com

Δειτε Επισης

Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Από παρΑΤΑση σε… παράτηση-Νέος κύκλος επαφών με ορίζοντα 10 ημερών για κατάληξη ή αδιέξοδο
Στηρίζει το ψηφιακό ευρώ, προτάσσει την διατήρηση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα η Κύπρος
Γενικό Λογιστήριο: Υποχρέωση για ενημέρωση του συστήματος eProcurement για όλες τις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων
Άνοδος σε όλους τους τομείς του τριτογενούς τομέα για την κυπριακή οικονομία το 2023
Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Τα τέσσερα βασικά θέματα στην συνάντηση Αλέξη Βαφεάδη με την Υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ
Βασίλης Δημητριάδης: Διαφορά φιλοσοφίας με την κυβέρνηση για την ναυτιλία-Ετοιμάζει προτάσεις και δράσεις ο ΔΗΣΥ
Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Μ. Παναγιώτου: Στο επίκεντρο το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης