F. Ceccato: Ήρθε η στιγμή για ενοποιημένη κεφαλαιαγορά
08:02 - 03 Απριλίου 2018

"Αν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, μπορούμε όμως να μάθουμε από το παρελθόν", είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο CEO της Barclays Europe, Francesco Ceccato, o οποίος συμμετείχε στο 13ο Limassol Economic Forum.
Προβαίνοντας σε μια ιστορική αναδρομή, ο κ. Ceccato ανέλυσε το σχέδιο Μάρσαλ και τις προεκτάσεις του. Μιλώντας για το σχέδια και πώς αυτό επηρέασε την οικονομία πίσω στη δεκαετία του 1940, ο Ceccato είπε ότι αυτό οδήγησε σε ανάπτυξη, επιφέροντας παράλληλα σημαντικές κοινωνικές αλλαγές στην Ευρώπη.
Ιστορική αναφορά έκανε και στην επέκταση εργασιών της Barclays Europe, σημαντικό ρόλο για την οποία έπαιξε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος και η προσπάθεια της τράπεζας να στηρίξει τον πληθυσμό.
«Το σχέδιο Μάρσαλ πέτυχε γιατί υπήρχε φιλοδοξία και όχι πολιτικός συμβιβασμός», τόνισε. "Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ενοποιημένη κεφαλαιαγορά", ήταν η πρόταση του CEO από το βήμα του 13ου Limassol Economic Forum.
Οι τράπεζες παίζουν καταλυτικό ρόλο στην στήριξη της κοινωνίας, είπε, επαναλαμβάνοντας την εισήγησή του για μια ενοποιημένη κεφαλαιαγορά. Για την δημιουργία του, μεγάλης σημασίας είναι η επιλογή της τοποθεσίας, συμπλήρωσε.