Powered by

Deutsche Bank: Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ για να εστιάσει στην Ευρώπη

Η Deutsche Bank AG ξεκινάει αυτό που μπορεί να αποκληθεί συνολική αναθεώρηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας που δίνει δύσκολες μάχες, και λέει ότι θα επικεντρωθεί περισσότερο στους Ευρωπαίους πελάτες.
 
Το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας θα μειώσει τις πωλήσεις και τις εμπορικές συναλλαγές του στις ΗΠΑ, θα μειώσει την επιχειρηματική χρηματοδότηση στις ΗΠΑ και την Ασία και θα επανεξετάσει σε παγκόσμια βάση τη διαχείριση των κινητών αξιών της με σκοπό την περικοπή της σχετικής δραστηριότητας, δήλωσε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Τα μέτρα θα οδηγήσουν σε "σημαντική μείωση" του εργατικού δυναμικού φέτος, δήλωσε η Deutsche Bank.
 
Η απόφαση καλύπτει μια νέα ματιά στις προοπτικές της επενδυτικής τράπεζας, της οποίας το μέλλον υπήρξε βασικός παράγοντας της ταραχώδους αναδιοργάνωσης του management που οδήγησε τον Christian Sewing να αναλάβει ως διευθύνων σύμβουλος αυτό το μήνα. Ένας βετεράνος της Deutsche Bank που ξεκίνησε ως μαθητευόμενος, ο Sewing επιταχύνει την ώθηση για να επικεντρώσει εκ νέου τις δραστηριότητες της τράπεζας στην ευρωπαϊκή εγχώρια αγορά και αντιστρέψει μια προσπάθεια δύο δεκαετιών να ανταγωνιστεί με τις μεγάλες εταιρίες της Wall Street που κυριαρχούν στην αστάθεια των συναλλαγών αξιογράφων.
 
«Πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας», ανέφερε ο Sewing στη δήλωση του. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς οι τρέχουσες αποδόσεις για τους μετόχους μας δεν είναι αποδεκτές». Δεν έδωσε στοιχεία για αυτές του τις αναφορές.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο
Νέα συρρίκνωση για τη βρετανική οικονομία τον Μάιο-Εντείνεται η επιχειρηματική αβεβαιότητα
Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο