Powered by

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Καμπανάκι για τους ρυθμούς ανάπτυξης

Ικανοποιητικά συντηρητικές, χαρακτηρίζει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο τις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της τρέχουσας διετίας είναι πιθανόν επηρεαστούν αρνητικά.

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, σε συνεδρία του στις 23 Απριλίου 2018, εξέτασε τις μακροοικονομικές προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών στις οποίες θα βασιστεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2019-2021, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «οι προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι εντός των αποδεκτών ορίων και με βάσει τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα κρίνονται ως ικανοποιητικά συντηρητικές».
 
Ωστόσο, το Συμβούλιο κρίνει ότι «λόγω της μη υλοποίησης συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, των συνεχιζόμενων προκλήσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ενδεχόμενης επιδείνωσης του εξωτερικού περιβάλλοντος, οι ρυθμοί ανάπτυξης της τρέχουσας διετίας είναι πιθανόν επηρεαστούν αρνητικά».

Δειτε Επισης

Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Η πυρκαγιά στην Λεμεσό, τα αντανακλαστικά του επιχειρείν και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην πράξη
Κάηκαν αμπελώνες, επηρεάστηκαν τουριστικά καταλύματα, απειλήθηκε η βιομηχανική Αγίου Συλά
Άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στην ΚΤΚ για οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων το Γενικό Λογιστήριο
Σχέδιο οικονομικής στήριξης από Υπ. Εργασίας για εργαζόμενους που πλήττονται άμεσα από τις καταστροφές
Κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το ΧΑΚ
XM: Ποσό €5 εκατομμυρίων για τους πυρόπληκτους-Σε κρίσιμες άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες η στήριξη
Απαραίτητη η καταχώριση ΑΦΤ εργοδοτουμένων για δήλωση παρακράτησης φόρου εργοδότη