Powered by

Αυξάνεται η διάρκεια άδειας επίδειξης και δοκιμής οχημάτων

Τροποποιείται η διάρκεια ισχύος της άδειας επίδειξης και δοκιμής των μη εγγεγραμμένων ή ακινητοποιημένων οχημάτων, τα οποία εμπορεύεται έμπορος για σκοπούς επίδειξης ή δοκιμής σε οποιοδήποτε δρόμο, με νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.
 
Συγκεκριμένα, αυξάνεται η διάρκειας ισχύος της άδειας επίδειξης και δοκιμής των μη εγγεγραμμένων ή ακινητοποιημένων οχημάτων, τα οποία εμπορεύεται έμπορος για σκοπούς επίδειξης ή δοκιμής σε οποιοδήποτε δρόμο, από 6 μήνες σε 12. Η άδεια επίδειξης και δοκιμής θα ισχύει για περίοδο 12 μηνών, από 1η Ιανουαρίου μέχρι 31η  Δεκεμβρίου κάθε έτους.
 
Παράλληλα, τροποποιείται και η αναγραφή στις πινακίδες, που εκδίδονται σύμφωνα με τον υπό αναφορά νόμο, του έτους για το οποίο ισχύει η άδεια επίδειξης και δοκιμής.
 
Διευκρινίζεται ότι οι πινακίδες είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται από τους εμπόρους για σκοπούς μετακινήσεων των εν λόγω οχημάτων, που ετοιμάζονται προς πώληση.
 
Διαφοροποιείται ο πίνακας τελών, που καταβάλλονται για έκδοση των πινακίδων, ώστε να συνάδουν με την ετήσια έκδοση της άδειας αντί με την εξάμηνη έκδοση που ισχύει μέχρι σήμερα, η οποία και καταργείται με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο.

Δειτε Επισης

Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τρίτη
Εγκρίνει το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το Ecofin
Επιμένουν για πλήρη παραχώρηση της ΑΤΑ οι συντεχνίες-Ζητούν διάλογο για φορολογική μεταρρύθμιση
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υποβολή δηλώσεων εισοδήματος εταιρείας και αυτοεργοδοτουμένων
Τέλος οι πλειστηριασμοί για τ/κ κατοικίες-Θα παραχωρούνται μόνο για πρώτη κατοικία σε εκτοπισμένους
Εισαγωγή νέων γραμματίων δημοσίου αξίας €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Με σημαντική άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Αυξητικά η απασχόληση στον ευρύ δημόσιο τομέα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους-Πάνω κατά 1,7%
Στις 13.524 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2025