Powered by

Τεράστια ποσά πλήρωσε ο Τραμπ στους δικηγόρους του

Ποσοστό μεγαλύτερο του 20% από τις φετινές δαπάνες των $3,9 εκατ. της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, για την επανεκλογή του το 2020, ξοδεύτηκαν για την κάλυψη του κόστους νομικών υπηρεσιών, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν (Federal Election Commission).

Πληρωμές περίπου $835 χιλ. έγιναν σε οκτώ δικηγορικά γραφεία για την παροχή νομικών συμβουλών.

Το μεγαλύτερο ποσό ($347 χιλ.) καταβλήθηκε στη νομική εταιρία Jones Day. Ποσό $185 χιλ. έλαβε η νομική εταιρία Larocca Hornik Rosen Greenberg & Blaha, ενώ ποσό $24 χιλ. διατέθηκε στις επιχειρήσεις του Τραμπ (Trump Corporation).

Οι νομικές συμβουλές παρέχονται προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν η έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα, Ρόμπερτ Μάλερ, σχετικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και η νομική μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη με την ηθοποιό αισθησιακών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς.

Το πρώτο δίμηνο του 2018, η προεκλογική εκστρατεία πλήρωσε $93.181,25 στο δικηγορικό γραφείο του Τσαρλς Χάρντερ, που εκπροσωπεί τον πρόεδρο Τραμπ στην παραπάνω υπόθεση.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ συγκέντρωσε συνολικό ποσό $10,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ έχει τραπεζικές καταθέσεις $28,3 εκατ., σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά της στοιχεία.

Παράλληλα, η προεκλογική εκστρατεία έχει δαπανήσει περίπου $150 χιλ. στις επιχειρήσεις Τραμπ. Στα έξοδα αυτά, συμπεριλαμβάνεται και η δαπάνη νομικών συμβουλών σε στελέχη τους. Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει και την πληρωμή $68 χιλ. στο ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσινγκτον (Trump International Hotel) για τη διάθεση χώρων για εκδηλώσεις, την κάλυψη εξόδων φιλοξενίας, αλλά και για τη διάθεση χώρων πάρκινγκ.

Η προεκλογική εκστρατεία έχει δαπανήσει επιπλέον ποσό $58 χιλ. για διάφορες ενοικιάσεις χώρων και υποδομών από τις επιχειρήσεις Τραμπ.

Η εταιρία παροχής συμβουλών του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Μπραντ Παρσκέιλ, έχει λάβει τα μεγαλύτερα ποσά από την προεκλογική εκστρατεία ($1,7 εκατ.) για υπηρεσίες ψηφιακής προβολής και διαφήμισης.

Πηγή: CNN/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Σεντένο (ΕΚΤ): Στόχος να παραμείνει ο πληθωρισμός στο 2% σε βάθος διετίας
Ζάκερμπεργκ: Εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία $206,2 δις
Γκούλσμπι (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν πολύ τους επόμενους 12 μήνες
ΗΠΑ: Έληξε η απεργία των λιμενεργατών-Κλείστηκε «καταρχήν συμφωνία»
Σταθερός παρέμεινε ο χρυσός-Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αντισταθμίζει το ισχυρότερο δολάριο
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τις επιπτώσεις από κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή-«Σημαντικές οικονομικές συνέπειες»
Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή