Powered by

Ποσό 300.000 ευρώ για έκτακτη ενίσχυση αμπελουργών

Tη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα προκηρυχθεί το μέτρο έκτακτης ενίσχυσης αμπελουργών (ποικιλίες «Ξυνιστέρι» και «Ντόπιο Μαύρο»), μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό πέραν των €300.000.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προσθέτοντας ότι αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η προκήρυξη του σχεδίου έκτακτης στήριξης προς τους οινοπαραγωγούς, μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό ύψους €200.000.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το Υπουργείο Γεωργίας, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας κατά την τελευταία περίοδο, προώθησε και υλοποιεί σειρά ολοκληρωμένων και στοχευμένων μέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Παρατίθεται σε αυτά και η προκήρυξη του μέτρου πράσινου τρύγου σε αμπελώνες οινοπαραγωγής μέσα από το οποίο διατέθηκε ποσό ύψους 1 εκ. ευρώ σε 700 δικαιούχους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας στον τομέα διατέθηκαν και περίπου 3,5 εκ. ευρώ για υλοποίηση μέτρων του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού τομέα, για το οικονομικό έτος 2022.

Στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αποτελεί η στήριξη του αγροτικού τομέα, ως κεντρικού σημείου αναφοράς της οικονομίας μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα του αγροτικού μας κόσμου κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, αναφέρεται περαιτέρω.

Δειτε Επισης

Θέλει επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ο Γιάννης Παναγιώτου-Τι βλέπει ως προβληματικό και ανησυχητικό
Γιάννης Παναγιώτου: Επιδίωξη η ελάφρυνση αναλογιστικής μείωσης του 12% με στοχευμένο τρόπο
Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τρίτη
Η ΟΕΒ στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας...Συζητήθηκε η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις
Ταχεία ανάπτυξη αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο-Διπλασιάστηκαν οι εταιρείες, στα 40 εκατ. τα έσοδα
Αμετάθετος στόχος ο φορολογικός μετασχηματισμός από 1η Ιανουαρίου 2026-Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης
Επιτάχυνση προσπαθειών για εμβάθυνση των κεφαλαιαγορών συζήτησαν Κεραυνός-Πρόεδρος Ομάδας Εργοδοτών της ΕΟΚΕ
Επαναπροκηρύσσονται τα σχέδια επιδομάτων στήριξης κατοίκων ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών
Κ. Λετυμπιώτης: Αποδίδει η πολιτική της Κυβέρνησης για την αγορά εργασίας, την απασχόληση και τη νεολαία
Το νέο μεγάλο επενδυτικό μέτρο της κυβέρνησης-Προκηρύσσει το σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής €67,5 εκατ.