powered by

H. Dalli: Χωρίς ισότητα σε επίπεδο ηγεσίας δεν υπάρχει πολυμορφία

«Χωρίς την ισότητα φύλων σε επίπεδο εταιρικής ηγεσίας, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολυμορφία», διεμήνυσε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ισότητα, Δρ. Helena Dalli από το 21ο Συνέδριο Leadership & Human Resource Management, που παρουσίασε η PwC Cyprus και η ΙMH.

Μιλώντας στη μεγαλύτερη συγκέντρωση επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Nicosia, σε βιντεοσκοπημένο της μήνυμα, η Επίτροπος είπε πως  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί για την ισότητα για όλους, με όλες τις έννοιες.

«Η οικοδόμηση δίκαιων, χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμων κοινωνιών αποτελεί κεντρικό χαρακτηριστικό του Σχεδίου Δράσης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων» είπε και πρόσθεσε: «Ένα εργατικό δυναμικό που χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα είναι καλό για τις επιχειρήσεις. Με καλή διαχείριση, βελτιώνει τα κίνητρα του προσωπικού, την εμπιστοσύνη και την απόδοση, καθώς και την ποιότητα της λήψης αποφάσεων».

Στόχος της ΕΕ είναι να φτάσει σε ποσοστό απασχόλησης χωρίς αποκλεισμούς κατά 78% έως το 2030. Αυτό σημαίνει, ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τουλάχιστον στο μισό το χάσμα στην απασχόληση μεταξύ των φύλων σε σύγκριση με το 2019.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με την κ.Dalli, έχει ήδη προτείνει σειρά από νομικά και άλλα μέτρα για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, όπως η ίδια τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολυμορφία στους χώρους εργασίας, χωρίς την ισότητα φύλων στην εταιρική ηγεσία.

Επ’ αυτού, η Επίτροπος, έκανε αναφορά σε πρόσφατη συμφωνία-ορόσημο που επετεύχθη από τους νομοθέτες σε πρόταση της Επιτροπής για Οδηγία που αποσκοπεί στην ισορροπία φύλων μεταξύ των μη εκτελεστικών διευθυντών εισηγμένων εταιρειών.

Η Οδηγία αναμένεται να κάνει διαφανή τη διαδικασία επιλογής μελών, με βάση την αξία και τα προσόντα τους. Καθορίζει μερίδιο 40% του υποεκπροσωπούμενου φύλου μεταξύ των μη εκτελεστικών συμβούλων και 33% μεταξύ όλων των διευθυντών.

Η Επίτροπος ενθάρρυνε, τέλος, τον επιχειρηματικό κόσμο και τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού που παρέστησαν στην εκδήλωση να κάνουν μία επαναξιολόγηση των ΗR στρατηγικών του Οργανισμού τους.

Δειτε Επισης

Α. Αθανασιάδης: Ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Κύπρο ο ασφαλιστικός τομέας-Η μεγάλη δυναμική του
Drone Destination με προορισμό την Κύπρο… Ποια είναι η ινδική εταιρεία που έρχεται να «απογειώσει» την χώρα μας
Σταύρος Σταύρου: Καθοδόν για την Κύπρο αριθμός εταιρειών από την Ινδία-Νέο κεφάλαιο στις επενδυτικές σχέσεις
Ηγετικές παρεμβάσεις και διεθνής αναγνώριση στη 64η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ
Νίκος Χειμαρίδης: Σταθερός και φιλικός προς τους επενδυτές προορισμός η Κύπρος-Φάρος το παράδειγμα με την Ινδία
Jean Bouquot (IFAC): Διεθνές παράδειγμα επιτυχίας η Κύπρος-Αναγνώριση συμβολής του ΣΕΛΚ από την Αννίτα
Στην τελική φάση η ετοιμασία των νομοσχεδίων για την φορολογική μεταρρύθμιση-Η διττή πρόκληση για την Κύπρο
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
ΑνΑΔ: Πολυεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης με δαπάνη €33,5 εκ.-Αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας