Powered by

Ξεμένουν από προμήθειες τα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Παρίσι

Περίπου το 10% των πρατηρίων υγρών καυσίμων στην περιοχή του Παρισιού αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά την απόκτηση επαρκών προμηθειών, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν, αν και επανέλαβε ότι η Γαλλία έχει συνολικά αρκετές προμήθειες βενζίνης.

Η απεργία των εργαζομένων και η απρογραμμάτιστη συντήρηση έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πέραν του 60% των διυλιστηρίων της Γαλλίας - ή 740.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) - αναγκάζοντας τη χώρα να προβεί σε περισσότερες εισαγωγές καυσίμων την στιγμή που η παγκόσμια αβεβαιότητα εφοδιασμού έχει αυξήσει το κόστος.

Η αποχώρηση μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης CGT από την TotalEnergies κυρίως λόγω μισθολογικών αμοιβών έχει διαταράξει τη λειτουργία σε δύο διυλιστήρια και δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης, ενώ δύο διυλιστήρια της Exxon Mobil αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την Τετάρτη, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της CGT Thierry Defresne.

Ο κ. Βεράν επανέλαβε ότι η Γαλλία είχε αρκετά αποθέματα βενζίνης, συνολικά.

"Υπάρχουν προσωρινά προβλήματα σχετικά με τη διανομή", δήλωσε ο κ. Βεράν στο BFM TV και στο RMC Radio.

Είπε ακόμη ότι το 90% των πρατηρίων καυσίμων στο Παρίσι δεν είχαν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, αν και το 15% των πρατηρίων στη Γαλλία αντιμετωπίζουν αυτές τις «προσωρινές δυσκολίες».

Η απεργία είναι μέρος μιας ευρύτερης δράσης στις βιομηχανίες σε όλη τη Γαλλία - για τα μισθολόγια, τις συντάξεις και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη - που έχει επίσης οδηγήσει σε απεργίες σε πυρηνικούς αντιδραστήρες περιορίζοντας την παροχή ρεύματος.

Η γαλλική Κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Γαλλία αξιοποίησε τα στρατηγικά της αποθέματα καυσίμων για να ανεφοδιάσει πρατήρια υγρών καυσίμων που έχουν ελλείψεις, εν μέσω απεργιών εργαζομένων σε διυλιστήρια και αποθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παραγωγή και να εμποδιστούν οι παραδόσεις καυσίμων. 

Δειτε Επισης

Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς
Πράσινο από την ΕΚΤ στην εξαγορά της Mediobanca από Monte dei Paschi
Μεγάλες απώλειες για τον χρυσό καθώς υποχωρεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος