powered by

Δ. Νικολαΐδης: Κλειδί της επιτυχίας η καινοτομία

H καινοτομία και η δημιουργικότητα αποτελούν τα συστατικά στοιχεία της επιτυχής πορεία του Ομίλου Εταιρειών Atlantica Hotels & Resorts, ενώ η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών αποτελεί πρότυπο για την εταιρεία, η συνεχής απόκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών καθώς επίσης και των ιδιοκτητών των ξενοδοχειακών μονάδων που διαχειρίζεται ο Όμιλος.

Μιλώντας ενώπιον του 2oυ Business Leaders Summit ο Δημήτρης Νικολαΐδης, Joint CEO της  Atlantica Hotels & Resorts ανέφερε πως μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Βασίλη ανέλαβαν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης το 1992, με τον πατέρα τους να είναι συμπαραστάτη στην όλη προσπάθεια τους για εισαγωγή καινοτόμων λύσεων στην επιχείρηση.

Μέσα στα πλαίσια την ανοδικής πορεία του Ομίλου υπογραμμίζεται πως από το 1992 μέχρι και το 2017, τα δύο αδέλφια κατάφεραν να αυξήσουν τον αριθμό των ξενοδοχειακών μονάδων που διαχειρίζεται ο Όμιλος από 2 σε 52 μονάδες.   

Πρόσθεσε πως οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυπριακές επιχειρήσεις σήμερα έχουν την βάση τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική αστάθεια πράγμα το οποίο καθιστά δύσκολο για την εισαγωγή και υιοθέτηση επιχειρηματικού πλάνου με σταθερότητα.

Ερωτηθείς για τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει στην μέχρι σήμερα πορεία του, ο κ. Νικολαΐδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι υπάρχουν καλές και κακές εμπειρίες, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιο αρκείται στο να κοιτάζει πάντοτε μπροστά.

Κληθείς να δώσει τους δικούς του χαρακτηρισμούς για τον Όμιλο, ο κ. Νικολαΐδης επισήμανε πως η εταιρεία είναι σαν ένα τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα που είτε ένα στέλεχος θα αποφασίσει να ανέβει και να ακολουθήσει την τρελή πορεία είτε θα αποφασίσει να παραμείνει πίσω. Πρόσθεσε πως η εταιρεία έχει εδράσει ένα τρίπτυχο αξιών (αφοσίωση, ποιότητα και καινοτομία), υπογραμμίζοντας πως μέσα από την καινοτομία είναι που υπάρχει αειφόρος ανάπτυξη για τον Όμιλο.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό του Ομίλου, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε πως το 1991 όταν ο Όμιλος επένδυσε στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε ως η εταιρεία με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Υπογράμμισε πως υπάρχει καθημερινή επαφή με το προσωπικό του Ομίλου και πως ο ίδιος επιδεικνύει μεγάλη εμπιστοσύνη στα άτομα με νεαρή ηλικία. 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού GOLD: Η Λεμεσός ως μια πόλη συνώνυμο της φιλοδοξίας και της δυναμικής εξέλιξης
Η CPO φέρνει την Korres στο Mall of Cyprus-Ποιο είναι το ελληνικό brand που κατέφθασε στο εμπορικό κέντρο
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Αλ. Ιωσηφίδης: Ανήσυχη η ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου-Τα στενά του Ορμούζ και τι θα δημιουργούσε μια πετρελαϊκή κρίση
Ανταλλαγή τεχνογνωσίας Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τεχνοκράτες Λιθουανίας και Ολλανδίας
Βρίσκει κλειστές πόρτες από τις τράπεζες για δάνειο ο ΑΔΜΗΕ-Ζητά ανάκτηση €250 εκατ. για να συνεχiστει ο GSI
Η συμφόρηση αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου... Αποβιβάστηκαν συνολικά 2427 επιβάτες (pics&vid)
Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία-Το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής έως το 2028
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 182.149 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών