Powered by

Αθλητικοί αγώνες σε όλη την Ευρώπη με συνδρομή σε ένα κράτος-μέλος

Σε ισχύ τίθενται από την 1η Απριλίου 2018  οι νέοι κανόνες για τη φορητότητα "online περιεχομένου", στην ΕΕ, οι οποίοι θα επιτρέψουν στους Ευρωπαίους να έχουν πρόσβαση σε αυτό όπου και αν βρίσκονται στην ΕΕ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη κομβική ημερομηνία, ο Aντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άντρους Άνσιπ, η Eπίτροπος Μαρίγια Γκαμπριέλ, ο Βούλγαρος Yπουργός Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ιβάιλο Μοσκόβσκι και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πάβελ Σβόμποντα και Ζαν-Μαρί Καβαντά εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία αναφέρουν ότι "από την 1η Απριλίου, όπου και αν ταξιδεύετε στην ΕΕ, δεν θα αναγκάζεστε πλέον να χάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μεταδόσεις αθλητικών αγώνων, βιντεοπαιχνίδια ή ηλεκτρονικά βιβλία, στα οποία είστε συνδρομητές στη χώρα καταγωγής σας".

"Οι κανόνες αυτοί θα ισχύουν για τις υπηρεσίες επί πληρωμή, αλλά μπορούν επίσης να εφαρμοστούν και από τους παρόχους ελεύθερου περιεχομένου. Οι πάροχοι online περιεχομένου θα μπορούν επίσης να κάνουν χρήση των νέων κανόνων, επειδή δεν θα χρειάζεται πλέον να αποκτούν άδειες για τις χώρες στις οποίες ταξιδεύουν οι συνδρομητές τους", σημειώνεται.

"Η άρση των περιορισμών που εμπόδιζαν τους Ευρωπαίους να χρησιμοποιούν τις συνδρομές τους σε ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και περιεχόμενο όταν ταξιδεύουν αποτελεί μία ακόμη προσφορά της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς προς τους πολίτες μας, μετά την ουσιαστική κατάργηση των τελών περιαγωγής που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2017", σημειώνουν στο κοινό του μήνυμα οι κοινοτικοί αξιωματούχοι.

Αναφέρουν ότι "η επίτευξη συμφωνίας για τη φορητότητα αποτελεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων φορέων", σημειώνοντας πως "σήμερα πραγματοποιήσαμε ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία μιας πραγματικής Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς και μιας ενωμένης ευρωπαϊκής ψηφιακής κοινωνίας, προσβάσιμης για όλους τους πολίτες μας και προσοδοφόρας για όλες τις επιχειρήσεις μας".
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Η IBM σχεδιάζει επενδύσεις $150 δισ. στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Φωνάζουν για τον υπερτουρισμό και παροτρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν σπίτι» οι Ισπανοί
Ανατρέπει τα δεδομένα το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου
Τραμπ: Υπόσχεται νέες μειώσεις φόρων για να αντισταθμίσει το κόστος των δασμών
Χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για τους δασμούς ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας… «Ανησυχία για την αβεβαιότητα»
Χρυσός: Επενδυτική φρενίτιδα στην Κίνα-Προβλέψεις ακόμη και για $5.000 ανά ουγγιά
Τρικυμία στη ναυτιλία από τα νέα λιμενικά τέλη των ΗΠΑ-Στο στόχαστρο η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία
DBRS: Επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε AAA
Ε.Ε.: Υπό έρευνα η εξαγορά της Downtown Music από Universal ύψους $775 εκατ.