powered by

Σε Υπουργούς και Κομισιόν για Θαλασσινές Σπηλιές απευθύνεται ο Περδίκης

Επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον και στους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας ανέφερε ότι θα στείλει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα, ώστε να σταματήσει η οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, Μιχάλη Παυλίδη, στα γραφεία του Κινήματος, στην Πάφο, ο κ. Περδίκης είπε ότι η εισήγηση των Οικολόγων είναι  να σταματήσει η έκδοση νέων αδειών οικοδομής στην παραλιακή και ευαίσθητη περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών μέχρι να παρθούν αποφάσεις σε σχέση με την προστασία της περιοχής.
 
Δεν βρισκόμαστε σε διάσταση με τον Δήμο Πέγειας, αλλά είμαστε σε διάσταση με την αλόγιστη και καταστροφική ανάπτυξη, πρόσθεσε.
 
Χαρακτήρισε εξάλλου «κοροϊδία» το να λες ότι θα προστατεύσεις την περιοχή και να συνεχίζεις να εκδίδεις άδειες οικοδομής πάνω στην παραλία και πάνω στο κύμα. Για το Κίνημα Οικολόγων, πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της φύσης, η προστασία του βιότοπου, συμπλήρωσε.
 
Εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του για τον τρόπο που αντέδρασε η τοπική κοινωνία, και είπε σκοπός του Κινήματος δεν είναι η αντιπαράθεση με τον Δήμο Πέγειας, αλλά να υπερασπιστεί τον βιότοπο της φώκιας.
 
Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του Κινήματος είπε πως με τον κ. Παυλίδη συζήτησε τις διάφορες παραλιακές αναπτύξεις στον Δήμο Γεροσκήπου και ιδιαίτερα το θέμα της μεγάλης ανάπτυξης της Αρχιεπισκοπής, λέγοντας πως πρέπει να διαφυλαχτεί ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής.
 
Εξάλλου, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως συζητήθηκε και το ζήτημα της καταγραφής των σκύλων, το οποίο το Κίνημα είχε εγείρει ήδη από πέρσι σε μια σειρά από συναντήσεις με όλους τους Δήμους.
 
Πρόσθεσε δε, πως ιδιαίτερα στην Πάφο και στη Γεροσκήπου το Κίνημα είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση ενώ είπε ότι είχε πάρει δεσμεύσεις από τους Δημάρχους ότι θα προχωρούσαν σε εκστρατεία εγγραφής όλων των σκύλων της περιοχής.
 
Δυστυχώς συνέχισε, με έναν τραγικό τρόπο που αδικεί και τον Δήμο Γεροσκήπου εμφανίστηκε το θέμα του θανάσιμου πολυτραυματισμού γυναίκας. Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αποτελεί πλέον ευθύνη των αρμοδίων αρχών να προχωρήσουν στην σύσταση ενός φορέα για την διαχείριση των ζώων που να χρηματοδοτείται από τις άδειες εγγραφής των ζώων.
 
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον κ. Περδίκη συζήτησαν θέματα όπως είναι τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου, τα παραλιακά περίπτερα, οι κυκλικοί κόμβοι, αλλά και θέματα που αφορούν το αποχετευτικό, το αλιευτικό καταφύγιο που προγραμματίζει να κατασκευάσει ο Δήμος Γεροσκήπου στον ποταμό της Έζουσας και το θέμα των σκύλων που απασχόλησε πολλές συναντήσεις τους με το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών.
 
Ο κ. Παυλίδης είπε πως επί του θέματος είχε αποστείλει επιστολές και στα Υπουργεία αλλά και στα Κοινοβουλευτικά κόμματα τονίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας που αφορά τους σκύλους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηγεσία ξεκινά με συμμετοχή
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Γ. Παναγιώτου: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα-Η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά
Πόσα χρωστούν οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου-Οι οικονομικές τους καταστάσεις για το 2024
Cyfield: Ποιότητα κατασκευής και σίγουρος τίτλος ιδιοκτησίας-Έκδοση τίτλων για τρία ακόμα έργα
Τράπεζα Κύπρου: Οι ηχηρές προσθήκες στο Δ.Σ. και η επικύρωση του μερίσματος €0,48 ανά μετοχή
FIBA Eurobasket 2025: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες της A&A Apostolides στο «Σπύρος Κυπριανού»
H Viomar Ltd εξοπλίζει τους The Landmark Nicosia Towers με πατώματα και επιφάνειες δαπέδου
Η εξαγορά της Δωδώνης από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία και τα νέα δεδομένα που φέρνει στην κυπριακή αγορά
Ντουμπάι: Ρεκόρ πωλήσεων για τα πολυτελή ακίνητα πριν την παγκόσμια αβεβαιότητα λόγω δασμών