IDEA: Τέσσερα νέα Startups μπαίνουν στην αγορά με αξιώσεις

Με μια απλή αλλά εντυπωσιακή τελετή ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του εκκολαπτηρίου νεοφυών επιχειρήσεων, IDEA. Στο επίκεντρο της προσοχής όλων , οι τέσσερεις ομάδες που διακρίθηκαν και συγκεκριμένα οι ΜyBook Heroes, Guardian Angel Mobile Health Application,  Gnous Labs και Syndeseas Integrated Solutions Ltd. Παρόντες στην τελετή, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου J.P.Hourican, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας,  εκπρόσωποι διαφόρων Πρεσβειών, Ανώτεροι Διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου, Στρατηγικών Εταίρων, επιχειρηματιών αλλά και πολλών εκπροσώπων της κοινότητας των startups. 

O υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης , ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μετέφερε την στήριξη της Κυβέρνησης προς την κοινότητα των startups. Έδωσε , δε την υπόσχεση ότι η βοήθεια αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
 
 Ο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, John P. Hourican,  αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενθαρρυνθούν οι νέοι ώστε να ασχοληθούν με τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Τα ωφελήματα , είπε θα είναι πολλαπλά για τους ίδιους, την οικονομία της χώρας αλλά και της κοινωνίας στο σύνολο της.

Πριν από την τελετή αποφοίτησης προηγήθηκαν 9 μήνες εντατικής δουλειάς από όλους τους εμπλεκόμενους . Μεταξύ άλλων , εκπαίδευση και καθοδήγηση των ομάδων από εξειδικευμένους συνεργάτες, παροχή γραμματειακών και  επαγγελματικών υπηρεσιών , οικονομική ενίσχυση από την Τράπεζα Κύπρου και συνεχή προβολή της πορείας τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Σήμερα οι ομάδες που ξεχώρισαν  βρίσκονται πλέον σε θέση να ξεκινήσουν δυναμικά το ταξίδι τους στην πραγματική αγορά , να ελκύσουν επενδύσεις αλλά και μερίδιο αγοράς στην Κύπρο και στο εξωτερικό .

Ξεκινά ο τρίτος κύκλος
Το IDEA βρίσκεται τώρα στη διαδικασία αποδοχής αιτήσεων για το 3ο κύκλο του, έτσι ώστε το 2018 να βοηθήσει νέες ομάδες με καινοτόμες ιδέες να τις υλοποιήσουν. Η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών μέσω νεοφυών επιχειρήσεων, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η αλλαγή του τρόπου σκέψης μας προς την καινοτομία, είναι οι στόχοι του IDEA, και συμβάλλει έτσι, τόσο στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και στην εξέλιξη της κοινωνίας προωθώντας λύσεις με διεθνή εφαρμογή.

Το πρόγραμμα IDEA είναι μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του CIIM, ενώ στηρίζουν έμπρακτα οι Innovation/Leo Burnett, Lellos P. Demetriades Law Office, Deloitte και η CYTA. Δημιουργήθηκε με το όραμα να δώσει ώθηση στην κυπριακή επιχειρηματικότητα αλλά και δυνατότητες στα μυαλά της Κύπρου για διεθνές επέκταση.

Δειτε Επισης

Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»
Η υιοθέτηση τεχνολογιών από ΜμΕ για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια
Πρόγραμμα $230 εκατ. για στήριξη των Generative AI startups από την Amazon Web Services
Ο δρόμος των κυπριακών επιχειρήσεων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και πόσο υπολογίζουν την... ασφάλεια
Digital Cyprus Conference 2024: Τιμητική βράβευση σε Ιπποκράτη Σταματίου και Aντωνία Μιχαήλ
Αντρέας Κωνσταντινίδης για κυβερνοαπειλές: Δράστε σήμερα, ασφαλίστε το αύριο
Ιωάννης Σολωμάκος: Η σημασία της στρατηγικής «Zero Trust»
Βασίλης Χαραλάμπους: Τι να προσέξουν οι οργανισμοί για την ασφάλεια των data
Η σημασία της ηθικής ένταξης της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις
Βασίλης Ιωάννου: Η εμπειρία του πελάτη στον πυρήνα κάθε επιχείρησης