powered by

ΕΤΥΚ: Σχεδόν ομόφωνη εξουσιοδότηση για απεργία στον Συνεργατισμό

Σχεδόν ομόφωνα, με ποσοστό 99,08% εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανόμενης και της απεργίας για τις απολύσεις στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Η εξουσιοδότηση δόθηκε στις Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των μελών της Οργάνωσης στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια των Συνελεύσεων, έγινε ενημέρωση για την ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας να απολύσει υπαλλήλους «με τη δικαιολογία ότι είχαν προβλήματα με την αποπληρωμή των δανείων τους και για τις μέχρι τώρα ενέργειες της οργάνωσης». 

Έπειτα από ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα αυτό, με μυστική ψηφοφορία, σχεδόν ομόφωνα τα μέλη της ΕΤΥΚ εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, το οποίο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «θα συνεχίσει να επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος, εάν κριθεί αναγκαίο να μη διστάσει, να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανόμενης και της απεργίας».

Διαβάστε ακόμα: Αναστέλλονται μέχρι 19 Μαρτίου οι απολύσεις στον Συνεργατισμό

Παράλληλα, η ΕΤΥΚ τονίζει ότι «η σχεδόν ομόφωνη εξουσιοδότηση που έδωσαν οι συνάδελφοι στην ηγεσία της Οργάνωσής μας, στέλνουν ξεκάθαρο το μήνυμα της αποφασιστικότητας αλλά και της ταύτισης μελών και ηγεσίας». 

Η άμεση και έντονη αντίδραση της Οργάνωσής μας, στην πρωτοφανή, για τα εργασιακά δεδομένα του χώρου μας, ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας, είχε ως αποτέλεσμα η Τράπεζα να «αναστείλει τις απολύσεις».

Διαβάστε ακόμα: ΣΚΤ: Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις υπαλλήλων με αφορμή τις απολύσεις

Χαιρετίζοντας ως θετική κίνηση την αναστολή των απολύσεων από πλευράς της Διοίκησης του Συνεργατισμού, εντούτοις η Οργάνωση απαιτεί, μεταξύ άλλων, ακύρωση και όχι αναστολή των απολύσεων, όπως επίσης οι υπάλληλοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την αποπληρωμή των δανείων τους να τύχουν του ίδιου χειρισμού που τυγχάνουν και οι πελάτες της Τράπεζας.  

«Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, η λήψη μέτρων ουδέποτε υπήρξε για την Οργάνωση μας αυτοσκοπός, ιδιαίτερα δε κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», αναφέρει ακόμα η ΕΤΥΚ.

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο