Ευρώπη προτιμούν πλέον τα hedge funds

Μετά από χρόνια που τα κεφάλαια την προσπερνούσαν, η ευρωπαϊκή ήπειρος προσελκύει επενδυτές που θέλουν να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς οι τελευταίες επιπτώσεις της κρίσης χρέους της ευρωζώνης εξαφανίζονται. Οι αγοραστές συσσωρεύονται επίσης για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τα οποία διογκώθηκαν από την έκρηξη της αγοράς μετοχών - η οποία μετά τη διόρθωση αυτής της εβδομάδας ξαναγίνεται προβλέψιμη.
Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) που επενδύουν μόνο στην Ευρώπη έλαβαν περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του eVestment. Τα hedge funds που κατευθύνθηκαν προς τις ΗΠΑ και την Ασία υπέστησαν συνολικά εκροές πέρυσι ύψους περίπου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
"Οι επενδυτές έχουν μαζικά περιορίσει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια εδώ και χρόνια - τα χρήματα δεν έφυγαν ποτέ πραγματικά από τις ΗΠΑ αλλά έφυγαν από την Ευρώπη και τώρα επιστρέφουν", δήλωσε ο Nicolas Roth, επικεφαλής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στη Reyl & Cie με έδρα τη Γενεύη. Η ενδεχόμενη επενδυτική φούσκα έχει κάνει τους επενδυτές να δουν και πάλι τα πλεονεκτήματα των hedge funds, τα οποία είναι από τα λίγα προϊόντα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια αγορά που πέφτει, ή έστω διολισθαίνει, πρόσθεσε.
 
Ορισμένα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου έδειξαν επίσης την αξία τους στην πτώση αυτής της εβδομάδας, κατά την οποία οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε ολόκληρο τον κόσμο υποχώρησαν από τα ύψη- ρεκόρ και η αστάθεια σημείωσε άνοδο.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Βρετανία: Τι «βλέπει» το ΔΝΤ για φόρους και δαπάνες
Ρυθμός ανάπτυξης 0,4% για τη βρετανική οικονομία-Διπλάσιος της πρόβλεψης των περισσότερων οικονομολόγων
Πάουελ: Η Fed δεν έχει ακόμα αρκετή αυτοπεποίθηση για να μειώσει τα επιτόκια
Γαλλία: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «απογειώνουν» τα ιπτάμενα ταξί στο Παρίσι
Saudi Aramco: Εισέπραξε $12,35 δισ. από πώληση μετοχών
Winkworth: Μείωση ζήτησης ακριβών ακινήτων από φορολόγηση πλουσίων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Κίνα: Συρρίκνωση του πληθωρισμού τον Ιούνιο
Νέο καμπανάκι για τη γερμανική οικονομία-Ρεκόρ δεκαετίας στις πτωχεύσεις
Η Τουρκία βγαίνει στις αγορές με 8ετές ομόλογο σε δολάριο
Economist: Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου για το 2024