ΙΠΕ: €400,000 για την ισότητα των φύλων

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) προσφέρει, για πρώτη φορά στην Κύπρο, την ευκαιρία σε κυπριακούς φορείς να συμμετάσχουν σε έργα έρευνας που αναδεικνύουν την ισότητα των φύλων. Προς τούτο, το ΙΠΕ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Έργο GENDER-NET Plus, έχει ανακοινώσει ειδική Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων με διαθέσιμο προϋπολογισμό ύψους €400.000. 

Μέσα από το Έργο GENDER-NET Plus επιδιώκεται η προώθηση θεμάτων κοινωνικού και βιολογικού φύλου σε ερευνητικά έργα, προσφέροντας κατ’ επέκταση νέα γνώση και εμβάθυνση με θετικό αντίκτυπο τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των σχέσεων του ΙΠΕ με άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς χρηματοδότησης έρευνας, επιδιώκεται η  προώθηση θεμάτων ισότητας φύλου μέσω διαρθρωτικών αλλαγών σε ερευνητικούς οργανισμούς. 

Οι θεματικές ενότητες του GENDER-NET Plus αφορούν τρεις από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, λαμβάνοντας υπόψη τη διάσταση του φύλου στην αντιμετώπιση επειγουσών κοινωνικών προκλήσεων. Συγκεκριμένα, οι στόχοι διαμορφώνονται ως εξής: 

•    Καλή Υγεία και Ευημερία (Βία με βάση το φύλο, Σεξουαλική ταυτότητα, Φύλο και Γήρανση, Σεξουαλική ταυτότητα, Φύλο και Υγεία) 
•    Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές (Φύλο και Νέες Τεχνολογίες, Φύλο στην Επιχειρηματικότητα και στο Σύστημα Καινοτομίας)
•    Δράση για το Κλίμα (Η Διάσταση του Φύλου σε σχέση με την Κλιματική Αλλαγή και τη Λήψη Αποφάσεων)

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έχουν φορείς οι οποίοι θα εκπονήσουν έργα συνεργατικής έρευνας, διάρκειας μέχρι τριών ετών, με εταίρους από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές χώρες που συμμετέχουν στο έργο. Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο είναι €85.000 για το κυπριακό δίκτυο συνεργασίας ή €100.000 στην περίπτωση που κυπριακός φορέας αναλάβει το ρόλο του συντονιστή του διεθνικού δικτύου συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δίκτυο συμμετέχουν 16 οργανισμοί από 13 διαφορετικές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Ιρλανδία, Ισραήλ, Νορβηγία, Σουηδία, Τσεχία και Καναδά). 

Το GENDER-NET Plus, αποτελεί μέρος του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020», του μεγαλύτερου προγράμματος της ΕΕ για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας με συνολικό προϋπολογισμό €77 δις για την περίοδο 2014 - 2020. Για το συγκεκριμένο Έργο, ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης  για όλες τις συμμετέχουσες χώρες ανέρχεται περίπου στα €10,6 εκατ. 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 1η Μαρτίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ www.research.org.cy και την ιστοσελίδα του Έργου www.gender-net-plus.eu

Δειτε Επισης

Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland