4ο Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες το 4ο Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018  στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες και κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο που μπορούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις που προέρχονται τόσο από ευρωπαϊκά κονδύλια όσο και από εθνικούς πόρους.

Το Συνέδριο αποτέλεσε πολύτιμο Οδηγό Ενημέρωσης για το πώς μπορούν τα Προγράμματα Χρηματοδότησης να αξιοποιηθούν ακόμη πιο έξυπνα, ώστε να τονωθεί η Κυπριακή Οικονομία και οι επιχειρήσεις.
 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αρμόδιοι φορείς ανέλυσαν την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τα μελλοντικά πλάνα για απορρόφηση κονδυλίων από κυπριακές επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για Προγράμματα, όπως:

  • ERASMUS+: Βασική Δράση 2 – Στρατηγικές Συμπράξεις, Συμμετοχή Επιχειρήσεων
  • Πρόγραμμα Horizon 2020 για τις ΜμΕ
  • Πρόγραμμα Interreg για τις ΜμΕ
  • Πρόγραμμα LIFE για τις ΜμΕ
  • Μέτρα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την Περίοδο 2014-2020 για ενίσχυση των επιχειρήσεων
  • Σχέδια Κατάρτισης κι Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ)
  • Σχέδια Χορηγιών και Παροχές που εφαρμόζει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις επιχειρήσεις - Σχέδια Ενίσχυσης της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες EBRD για τις ΜμΕ
  • Εργαλεία Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

 
Οργάνωση: ΙΜΗ
Χορηγός: GrantXpert Consulting
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, Περιοδικό Gold, REPORTER

 


Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου (GrantXpert Consulting)

 

Γαβριέλλα Καντούνα (European Bank for Reconstruction and Development), Σάβια Ορφανίδου, (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων), Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου (GrantXpert Consulting), Ζωή Σάββα,( Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης), Γιώργος Χρίστου (Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας)
 
 

Γρηγόρης Δημητρίου (Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού), ), Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου (GrantXpert Consulting), Ανδρούλα Παπαναστασίου, (ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης)

 

Κωνσταντία Κωνσταντίνου (ΕΠΣΑ), Γρηγόρης Δημητρίου (Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού), Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου (GrantXpert Consulting), Λίνα Τσούμπανου, (Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας), Χρίστος Φωτιάδης (Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και Τουρισμού),  Δρ. Τάσος Κουνούδης (SignalGeneriX)

 

Ελευθέριος Ν. Δημητρίου (Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών), Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου (GrantXpert Consulting), Μαριλένα Παπασταύρου Παπάζογλου, (Πρόγραμμα LIFE)
 

Γαβριέλλα Καντούνα (European Bank for Reconstruction and Development)
 

Σάβια Ορφανίδου, (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων)

 

Λίνα Τσούμπανου, (Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας)

 

Χρίστος Φωτιάδης (Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και Τουρισμού)

 

Η ομάδα της Grand Expert Consulting (Χορηγός του Συνεδρίου)

 

Στιγμιότυπο από το συνέδριο

 

Δειτε Επισης

Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Καθάρισε την Ακτή Ολυμπίων η Imperio-Δράση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας
Beauty & Wellness: Mια μαγευτική βραδιά πλημμυρισμένη από μουσικές του κόσμου, αρώματα και γεύσεις πολιτισμών
Είδαν το Grand Prix του Μονακό από το «Zeus» του Τζον Χριστοδούλου-Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που απόλαυσαν με...χίλια (pics)
Μια μοναδική βραδιά και εντυπωσιακή συμμετοχή στην δεξίωση του Τζον Χριστοδούλου στο Μονακό για τα 60ά του γενέθλια(pics&vid)