Στο "πράσινο" η Wall Street μετά τον πανικό

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τον πανικό της Δευτέρας και μια νευρική έναρξη την Τρίτη, πέρασε στο "πράσινο" προς το τέλος της συνεδρίασης, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κερδίζει πάνω από 2%.
 
Γύρω στις 22.07 (ώρα Κύπρου) ο Dow Jones είχε φτάσει στις 24.852,42 μονάδες, με άνοδο +2,08%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραφε επίσης άνοδο 1,88% ενώ ο Standard & Poor's 500 ακολουθούσε τη γενική τάση, με +1,61%.
 
Οι δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων είχαν κινηθεί στο κόκκινο την Τρίτη, με αποτέλεσμα να χαθούν 4 τρις δολάρια από το sell – off των τελευταίων ημερών.
 
Το διεθνές sell–off ξεκίνησε την Παρασκευή, εξ αιτίας των ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης των μισθών, που εγείρουν ανησυχίες για επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας, Federal Reserve. Γρήγορα οι ανησυχίες γιγαντώθηκαν, ενισχύοντας τη μεταβλητότητα και το κλίμα αποστροφής κινδύνου στα παγκόσμια χρηματιστήρια, με αποτέλεσμα τις μαζικές πωλήσεις μετοχών από επενδυτές.
 
Οι μαζικές πωλήσεις μετοχών θεωρήθηκαν ως μία υγιής διόρθωση μετά την ταχεία άνοδο από το περασμένο έτος. Ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε,  επηρεάζοντας τις ευρωπαϊκές και ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017, μετά από τις μαζικές ρευστοποιήσεις σε Αμερική και Ασία, λόγω των έντονων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.
 

Δειτε Επισης

Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Ιούλιο
Προκαταρκτική συμφωνία Ουκρανίας με πιστωτές για αναδιάρθρωση χρέους $20 δισ.
JPMorgan: Γιατί η βρετανική λίρα κινδυνεύει από τα στοιχήματα-ρεκόρ
Χρυσός: Σταθεροποιείται ενώ οι αγορές σταθμίζουν την απόσυρση Μπάιντεν
Eurostat: Αυξήθηκε στο 88,7% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη
Ντόναλντ Τραμπ: Ποιες αλλαγές εξετάζει σε οικονομία, εμπόριο και ενέργεια εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού
Γουόλερ: Πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων η Fed-Tα τρία σενάρια