Αύξηση 9% στις συναλλαγές με κάρτες
14:00 - 07 Φεβρουαρίου 2018

Κατά 9% αυξήθηκε η χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο τον πρώτο μήνα του 2018, φτάνοντας στα €227,1 εκατ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών που έγιναν από κυπριακές κάρτες στο εξωτερικό, τόσο για αγορές όσο και τραπεζικές αναλήψεις, αυξήθηκε κατά 13%, φτάνοντας τα €141,8 εκατ.
Η χρήση των ξένων καρτών για αγορές στην Κύπρο τον φετινό Ιανουάριο σημείωσε αύξηση 18%, αγγίζοντας τα €46 εκατ., ενώ συμπεριλαμβανομένων και των αναλήψεων, έφτασαν τα €62,5 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 14%.
Άνοδος καταγράφηκε στις κάρτες σε τομείς όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, εστιατόρια, μπαρ, catering, υπεραγορές, ξενοδοχεία, DIY και καταστήματα οικιακών συσκευών.
Σημειώνεται ότι ξοδεύτηκαν €856,317 από κυπριακές κάρτες στα κατεχόμενα και €271,168 στην Τουρκία, την ίδια ώρα που η αξία των συναλλαγών από τουρκικές κάρτες στην Κύπρο ξεπέρασε το €1,8 εκατ.