Αλυσίδα υπεραγορών κάνει «απόβαση» στην αγορά ακινήτων

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Aldi Nord θα εξελιχθεί σε μεγακατασκευαστή αφού σκοπεύει να προχωρήσει στην μεγακατασκευαστή 2.000 διαμερισμάτων στη γερμανική πρωτεύουσα. Οι νέες κατοικίες θα χτιστούν σε κεντρικά σημεία της πόλης σε οικόπεδα όπου υπάρχουν ήδη καταστήματα Aldi. Τα παλιά αυτά καταστήματα θα κατεδαφιστούν προκειμένου να χτιστούν τα νέα συγκροτήματα με την εξής απλή συνταγή: κάτω τα νέα, μεγάλα Aldi και πάνω τα διαμερίσματα (κεντρική φωτ.) τα οποία θα διατίθενται προς ενοικίαση σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Το ενοίκιο δεν θα ξεπερνά τα 10 ευρώ/τ.μ. ενώ για τις προβλεπόμενες κοινωνικές κατοικίες το πλαφόν ορίζεται στα 6,50 ευρώ/τ.μ. Αυτό την ώρα που οι τιμές ενοικίασης για νεόκτιστα στη γερμανική πρωτεύουσα ξεκινούν συνήθως από τα 12 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Μεγαλύτερα πλέον τα καταστήματα
Η κατασκευή του πρώτου συγκροτήματος στη συνοικία Λίχτενμπεργκ που θα διαθέτει 50 διαμερίσματα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019. Ένα εξίσου μεγάλο συγκρότημα κατασκευάζεται στο Βερολίνο-Νοϊκέλν. Για άλλα 15 σημεία της πόλης υπάρχουν ήδη κατασκευαστικά σχέδια. Συνολικά αναμένεται να κατασκευαστούν περί τις 2.000 κατοικίες «πάνω» σε 30 νέα καταστήματα Aldi Nord.

Απώτερος στόχος είναι βέβαια η κατασκευή των νέων συγκροτημάτων να ενισχύσει το παραδοσιακό πεδίο δραστηριοτήτων της γνωστής εκπτωτικής αλυσίδας. Τα νέα σούπερ μάρκετ θα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα παλιά. Στα προαναφερθέντα πρώτα συγκροτήματα το εμβαδόν των καταστημάτων θα αυξηθεί από τα 800 στα 1.200 τ.μ., με περισσότερα προϊόντα, περισσότερους πελάτες και φυσικά μεγαλύτερο τζίρο.

Ιδιόκτητα τα οικόπεδα
Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει την επένδυση αυτή ακόμη πιο ελκυστική για την αλυσίδα: τα οικόπεδα όπου θα χτιστούν τα νέα σούπερ μάρκετ/διαμερίσματα είναι ιδιόκτητα. Και θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία των Aldi. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν τα διαμερίσματα θα νοικιάζονται απευθείας από τα Aldi ή εάν θα αναλάβει το κομμάτι αυτό εταιρία που ειδικεύεται στις ενοικιάσεις.

Η διοίκηση των Aldi αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν το πολλά υποσχόμενο νέο μοντέλο «discounter/κατοικιών» υιοθετηθεί και σε άλλες πόλεις πέραν του Βερολίνου. Βασική προϋπόθεση για την επιλογή μιας πόλης είναι να υπάρχει πρόβλεψη για σημαντική αύξηση του πληθυσμού τα επόμενα χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται άμεσα στην περιοχή του Ρουρ, εν αντιθέσει με το Αμβούργο ή και το Μόναχο όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα πιλοτικό πρότζεκτ. Δεν είναι τυχαίο ότι η αλυσίδα ξεκινά το νέο φιλόδοξο πρότζεκτ της στη γερμανική πρωτεύουσα όπου ο πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 2030 κατά τουλάχιστον 300.000.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Ιούλιο
Προκαταρκτική συμφωνία Ουκρανίας με πιστωτές για αναδιάρθρωση χρέους $20 δισ.
JPMorgan: Γιατί η βρετανική λίρα κινδυνεύει από τα στοιχήματα-ρεκόρ
Χρυσός: Σταθεροποιείται ενώ οι αγορές σταθμίζουν την απόσυρση Μπάιντεν
Eurostat: Αυξήθηκε στο 88,7% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη
Ντόναλντ Τραμπ: Ποιες αλλαγές εξετάζει σε οικονομία, εμπόριο και ενέργεια εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού
Γουόλερ: Πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων η Fed-Tα τρία σενάρια