ΚΤ: Προσηλωμένη σε τήρηση Κώδικα Δεοντολογίας στην Αγορά Συναλλάγματος

Σθεναρά προσηλωμένες στην υποστήριξη και την προώθηση της τήρησης του Παγκόσμιου Κώδικα Δεοντολογίας στην Αγορά Συναλλάγματος είναι όλες οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ), αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), η οποία σήμερα μαζί με έξι  κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ, εξέδωσαν ταυτοχρόνως Δηλώσεις Συμμόρφωσης με τον Κώδικα.

 
Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΚΤΚ αναφέρει ότι δεκαπέντε από τις κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ εξέδωσαν Δηλώσεις Συμμόρφωσης με τον Κώδικα το Νοέμβριο του 2017 και προσθέτει ότι οι εναπομένουσες κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ θα πράξουν κατ’ ανάλογο τρόπο μέχρι το Μάιο του 2018.
 
Σύμφωνα με την ΚΤΚ, «εκδίδοντας αυτές τις δηλώσεις, οι εν λόγω κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ επιδεικνύουν ότι δεσμεύονται στην τήρηση των αρχών του Κώδικα όταν ενεργούν ως μετέχουσες στην αγορά συναλλάγματος και διασφαλίζουν ότι οι εσωτερικές τους πρακτικές και διαδικασίες είναι ευθυγραμμισμένες με τις αρχές του Κώδικα».
 
«Με αυτές τις Δηλώσεις Συμμόρφωσης, τονίζουν ότι οι αρχές του Κώδικα είναι σημαντικές για την προώθηση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικής λειτουργίας της χονδρικής αγοράς συναλλάγματος», υπογραμμίζει.  
 
Αναφέρει ότι προς τελική επίτευξη του σκοπού του Κώδικα, οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ ενθαρρύνουν επίσης όλους τους μετέχοντες στην αγορά συναλλάγματος να τον τηρούν.
 
Σύμφωνα με την ΚΤΚ, οι κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ που εξέδωσαν σήμερα Δηλώσεις Συμμόρφωσης είναι οι ακόλουθες: Εθνική Τράπεζα της Τσεχίας, Τράπεζα της Ισπανίας, Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, Εθνική Τράπεζα της Αυστρίας, Εθνική Τράπεζα της Πολωνίας, Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας και Τράπεζα της Αγγλίας.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η κατάσταση των ΜΕΔ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας-Στα πόσα εκατ. τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Από Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για τα επιτόκια
Ελληνική Τράπεζα: Έληξε η σύμβαση εργοδότησης του Oliver Gatzke
Απέρριψε έφεση εγγυητών σε δάνειο στη Λαϊκή Τράπεζα το Ανώτατο Δικαστήριο-Το σκεπτικό της απόφασης
Καζιμίρ (ΕΚΤ): Μην έχετε δεδομένες τις δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Μαχλούφ (ΕΚΤ): Δεν βιαζόμαστε για μια νέα μείωση στα επιτόκια
Στη συνεδρία της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο η προσοχή επενδυτών και αποταμιευτών για μείωση επιτοκίων
Ν. Ποταμάρης: Επιτακτική ανάγκη η επαγγελματική ανάπτυξη στον πολύπλοκο κόσμο των επενδύσεων
Βιλερουά-ΕΚΤ: Εύλογες οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων