Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στηρίζει την επιμόρφωση νεαρών φυλακισμένων

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος ELMIP - Empowering Learning Models in Prison, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο υλοποιείται με εταίρους την Enoros Consulting Ltd (Κύπρος) και την Ergoplan A.E. (Ελλάδα), και δικαιούχο οργανισμό το Τμήμα Φυλακών Κύπρου. Το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει ανεκτίμητα εκπαιδευτικά εφόδια στους κρατουμένους και στο προσωπικό των Φυλακών μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και εξειδικευμένη κατάρτιση.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει στη θωράκιση των νεαρών κρατουμένων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, συναισθηματικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων και τη βελτίωση των δυνατοτήτων εργοδότησής τους μετά την αποφυλάκιση και την επίτευξη μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων στην επανένταξή τους στην κοινωνία.

Περαιτέρω, το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης του προσωπικού των Φυλακών στην αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση ακραίων και ριζοσπαστικών συμπεριφορών και να υλοποιεί προγράμματα από-ριζοσπαστικοποίησης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής μέσα από την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια και τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της αντιμετώπισης, από την ποινική δικαιοσύνη, της ριζοσπαστικοποίησης (2015). Παρόλο που στο παρόν στάδιο το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης είναι σπάνιο στις Κυπριακές Φυλακές, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των κρατουμένων, το πρόγραμμα ELMIP επιδιώκει την αναχαίτιση του ριζοσπαστισμού στην Κύπρο και την Ευρώπη.

Το ELMIP χτίζει πάνω σε προηγούμενη εμπειρία των εταίρων του προγράμματος σε θέματα ενδυνάμωσης κρατουμένων και ανάπτυξης βασικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων ζωής με σκοπό την ομαλή αποκατάσταση και επανένταξή τους στην κοινωνία, καθώς και την κατάρτιση του προσωπικού των Φυλακών ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα τις εναλλασσόμενες καταστάσεις στο σωφρονιστικό σύστημα.

Δειτε Επισης

ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa
Αναγνώριση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ΤΕ.Ε.ΝΣ στη Χίο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας
Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι στόχοι του
Το Νοέμβριο η διεξαγωγή του 8th Project Management Conference
Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards