powered by

ΕΚΚ: €30.000 πρόστιμο στην Hoch Capital

Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €30.000 στην ΚΕΠΕΥ Hoch Capital Ltd αποφάσισε το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου σε συνεδρία του στις 20 Νοεμβρίου 2017 για μη συμμόρφωση με το άρθρο 36(1)(α) του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2007 και την παράγραφο 6(2) της Οδηγίας ΟΔ 144- 2007-02 του 2012 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την Επαγγελματική Συμπεριφορά των ΕΠΕΥ και των Απασχολούμενων σε αυτές Φυσικών Προσώπων.

Σύμφωνα με την ΕΚΚ, «οι πληροφορίες που απηύθυνε η εταιρεία στους πελάτες της ή σε πιθανούς πελάτες της, δεν ήταν ακριβείς, σαφείς και μη παραπλανητικές σύμφωνα με το άρθρο 36(1)(α) του Νόμου και η εταιρεία δεν διασφάλισε ότι αυτές πληρούσαν τους όρους της παραγράφου 6(2) της Οδηγίας 2». 

Όπως αναφέρει η Κεφαλαιαγορά στην ανακοίνωσή της ως παράγοντες για καθορισμό του ύψους του διοικητικού προστίμου, η ΕΚΚ έλαβε υπόψη της τα ακόλουθα: 
i. Το ύψος των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία. 
ii. Τη βαρύτητα που αποδίδεται στη διασφάλιση του ότι τα πρόσωπα που υπόκεινται στην εποπτεία της ΕΚΚ συμμορφώνονται πλήρως με τις πρόνοιες του Νόμου και των σχετικών Οδηγιών. 
iii. Τη σοβαρότητα που προσδίδεται στη σωστή επαγγελματική συμπεριφορά των ΚΕΠΕΥ έναντι των πελατών τους. 
iv. Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται στη διασφάλιση της προστασίας του επενδυτικού κοινού και των πελατών των ΚΕΠΕΥ, η οποία επιτυγχάνεται εφόσον, η πληροφόρηση που παρέχεται από τις ΚΕΠΕΥ, επιτρέπει σε αυτούς να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις. 
v. Ως μετριαστικό παράγοντα, το γεγονός ότι η Εταιρεία, ως έχει αναφέρει στις παραστάσεις της: - έχει προβεί σε διορθωτικές ενέργειες, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του Τμήματος Συμμόρφωσης και την πρόσληψη νέου προσωπικού για βελτίωση των διαδικασιών παρακολούθησης, και - έχει τερματίσει τη συνεργασία της με αντιπροσώπους που συνεργαζόταν. 
vi. Ως μετριαστικό παράγοντα, το γεγονός ότι η Εταιρεία δεν έχει υποπέσει σε όμοια παράβαση στο παρελθόν.

Δειτε Επισης

Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ellinas Finance η Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου-Τι δηλώνει ο Νέαρχος Πετρίδης
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου
Έδωσε ακόμη 60 εκατ., στα €1.594 εκατ. η συνολική αποπληρωμή της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος