Εργασίες σε 200 πολυκατοικίες κυβερνητικών οικισμών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στον χώρο των κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών η υπογραφή δύο συμβολαίων σε σχέση με την «Παροχή υπηρεσιών για την εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμιών σκυροδέματος, την εκτέλεση εργαστηριακών δοκιμών και ελέγχων και την αναφορά αποτελεσμάτων υπό μορφή αναλυτικών εκθέσεων σε 84 υφιστάμενες πολυκατοικίες στους κυβερνητικούς οικισμούς της επαρχίας Λάρνακας και σε 112 υφιστάμενες πολυκατοικίες στους κυβερνητικούς οικισμούς της επαρχίας Λεμεσού».

Το Συμβόλαιο για την επαρχία Λάρνακας υπογράφτηκε από την Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και από τον Τεχνικό Διευθυντή του Εργαστηρίου Δοκιμής Υλικών GEOINVEST LTD – ΓΕΩΕΡΕΥΝΑ, Χρίστο Σιαθά, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €92.082,00 συν Φ.Π.Α.

Το Συμβόλαιο για την επαρχία Λεμεσού υπογράφτηκε από την Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και από τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Δοκιμής Υλικών TECHNOLAB LTD, Μαρία Παπά, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €107.128,00 συν Φ.Π.Α. 

Οι εργασίες για την επαρχία Λάρνακας αναμένεται να συμπληρωθούν, σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο πέντε μηνών και για την επαρχία Λεμεσού σε περίοδο έξι μηνών.

Αναδόμηση πολυκατοικιών στη Λευκωσία
Το Πρόγραμμα για την «Αποτίμηση της στατικής επάρκειας των υφιστάμενων πολυκατοικιών στους Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων, παγκύπρια» αφορά στην αποτίμηση της στατικής επάρκειας 353 υφισταμένων πολυκατοικιών. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του εν λόγω Προγράμματος, το οποίο προχωρεί ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς κάθε χρόνο. Οι εργασίες για την εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμίων σκυροδέματος από 155 υφιστάμενες πολυκατοικίες της επαρχίας Λευκωσίας έχουν ήδη αρχίσει. Μέσα στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος, βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδόμηση πέντε πολυκατοικιών (δύο στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙΙ και τρεις πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό «Άγιος Ελευθέριος», στα Λατσιά), οι οποίες κρίθηκαν μη επισκευάσιμες. Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί οι οπτικές έρευνες σε όλες τις υφιστάμενες πολυκατοικίες.

Δειτε Επισης

Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Καβγάς στα «απόνερα» της διακοπής της σύμβασης για το λιμάνι και την μαρίνα-Στα άκρα Kition και κυβέρνηση
Σήκωσε το γάντι στα «πυρά» της Kition το υπ. Μεταφορών-Απαντά μετά από διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία
Φουλ επίθεση η Kition... Παράνομος τερματισμός της σύμβασης, πλήρης ανεπάρκεια διαχείρισης της κατάστασης
Μ. Κυναιγείρου: Η αγορά ακινήτων διατηρεί τον παλμό της παρά τις πολλές προκλήσεις
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας
Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο αποκτά η Γερμασόγεια μετά την επερχόμενη ανάπλαση του ποταμού Άμαθου
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία