Εργασίες σε 200 πολυκατοικίες κυβερνητικών οικισμών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στον χώρο των κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών η υπογραφή δύο συμβολαίων σε σχέση με την «Παροχή υπηρεσιών για την εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμιών σκυροδέματος, την εκτέλεση εργαστηριακών δοκιμών και ελέγχων και την αναφορά αποτελεσμάτων υπό μορφή αναλυτικών εκθέσεων σε 84 υφιστάμενες πολυκατοικίες στους κυβερνητικούς οικισμούς της επαρχίας Λάρνακας και σε 112 υφιστάμενες πολυκατοικίες στους κυβερνητικούς οικισμούς της επαρχίας Λεμεσού».

Το Συμβόλαιο για την επαρχία Λάρνακας υπογράφτηκε από την Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και από τον Τεχνικό Διευθυντή του Εργαστηρίου Δοκιμής Υλικών GEOINVEST LTD – ΓΕΩΕΡΕΥΝΑ, Χρίστο Σιαθά, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €92.082,00 συν Φ.Π.Α.

Το Συμβόλαιο για την επαρχία Λεμεσού υπογράφτηκε από την Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και από τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Δοκιμής Υλικών TECHNOLAB LTD, Μαρία Παπά, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €107.128,00 συν Φ.Π.Α. 

Οι εργασίες για την επαρχία Λάρνακας αναμένεται να συμπληρωθούν, σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο πέντε μηνών και για την επαρχία Λεμεσού σε περίοδο έξι μηνών.

Αναδόμηση πολυκατοικιών στη Λευκωσία
Το Πρόγραμμα για την «Αποτίμηση της στατικής επάρκειας των υφιστάμενων πολυκατοικιών στους Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων, παγκύπρια» αφορά στην αποτίμηση της στατικής επάρκειας 353 υφισταμένων πολυκατοικιών. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του εν λόγω Προγράμματος, το οποίο προχωρεί ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς κάθε χρόνο. Οι εργασίες για την εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμίων σκυροδέματος από 155 υφιστάμενες πολυκατοικίες της επαρχίας Λευκωσίας έχουν ήδη αρχίσει. Μέσα στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος, βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδόμηση πέντε πολυκατοικιών (δύο στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙΙ και τρεις πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό «Άγιος Ελευθέριος», στα Λατσιά), οι οποίες κρίθηκαν μη επισκευάσιμες. Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί οι οπτικές έρευνες σε όλες τις υφιστάμενες πολυκατοικίες.

Δειτε Επισης

Απαντά με στοιχεία για ΕΟΑ ο Κωνσταντίνος Ιωάννου-Εξέδωσαν 2.131 πολεοδομικές και 2.302 οικοδομικές άδειες
Ολοκληρώνεται το 2025 ο δρόμος Αστρομερίτη προς Ευρύχου-Ορίζοντας το 2026 για προσφορές της γ' φάσης
Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Cyfield: Ολοκλήρωση Α’ φάσης του νέου Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία-Έργο πέραν των €10 εκατ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Ελίκκος Ηλία: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Στα δικαστήρια ο δρόμος Πάφου-Πόλης… «Ο εργολάβος ερμηνεύει με δικό του τρόπο τις πρόνοιες»