Powered by

Απώλειες κατέγραψε τη Δευτέρα το ΧΑΚ

Απώλειες κατέγραψε στην πρώτη συνάντηση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.


 
Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ κατέγραψε οριακές ζημιές σε ποσοστό 0,31% και έκλεισε στις 70,16 μονάδες.
 
Οριακή πτώση σε ποσοστό 0,31% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 42 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €86.966,59.
 
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, απώλειες σε ποσοστό 1,07% κατέγραψε ο δείκτης της Κύριας Αγοράς, ενώ άνοδο σημείωσαν ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,71%, των Επενδυτικών Εταιρειών 0,45% και των Ξενοδοχείων 0,17%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €27.143,2700 (πτώση 0,61% - τιμή κλεισίματος €2,43). Ακολούθησαν οι μετοχές της Cytrustees  Investment με €21.064,2600 (άνοδος 2,63% - τιμή κλεισίματος €0,23), της Ελληνικής Τράπεζας με €13.836,2700 (πτώση 5,90% - τιμή κλεισίματος €0,57), της Interfund Investments με €10.010,0000 (πτώση 1,38% – τιμή κλεισίματος €0,14) και της Petrolina (Holdings) με €6.226,9000 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,15).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά, και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε στις 75.
 
Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των αξιών της εταιρείας A&P (Andreou & Paraskevaides) Enterprises Public Company Ltd από τις 9 Φεβρουαρίου 2018 και δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη περιλαμβανομένων και των εκτός Χρηματιστηρίου συναλλαγών, καθώς και των Over The Counter (OTC) συναλλαγών.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ