powered by

ΚΤ: Μέρισμα €1,93 εκατ. από την ΕΚΤ

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου θα λάβει €434.200. από τα εναπομείναντα καθαρά κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τα οποία ανήλθαν στα €1.274,7 εκατ. για το 2017, ενώ έχει ήδη λάβει €1,49 εκατ. στις 31 Ιανουαρίου από την ενδιάμεση διανομή κερδών της ΕΚΤ προς τις Κεντρικές Τράπεζες των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Συνολικά, δηλαδή, η Κεντρική θα λάβει €1,93 εκατ. από τα καθαρά κέρδη της ΕΚΤ για το 2017.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κατανομή των κερδών της ΕΚΤ γίνεται στη βάση του ποσοστού συμμετοχής που έχουν οι εθνικές Κεντρικές Τράπεζες στην ΕΚΤ. Η ΚΤ διαθέτει το 0,1513% του καταβεβλημένου κεφαλαίου από τα κράτη-μέλη που ανέρχεται στα €7,62 δις. Δηλαδή, η  ΚΤ συμμετέχει με €16,38 εκατ.
 
Τη μεγαλύτερη συμμετοχή διαθέτει η Deutsche Bundesbank με 17,99% και αναμένεται να λάβει συνολικά €229,4 εκατ. από τα κέρδη της ΕΚΤ, ενώ την μικρότερη διαθέτει η Central Bank of Malta με 0,0648% και από τα κέρδη της ΕΚΤ το 2017 θα λάβει €826 χιλιάδες.
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα