Powered by

Ζημιές κατέγραψε την Πέμπτη το ΧΑΚ

Ζημιές κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός δείκτης υποχώρησε στις 69,31 μονάδες καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 0,70%.

 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 41,48 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,74%. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις € 239.539.
 
Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Άνοδο κατέγραψαν οι Επενδυτικές σε ποσοστό 1,13% ενώ ο δείκτης των Ξενοδοχείων παρέμεινε αμετάβλητος. Πτώση κατέγραψαν  η Κύρια και η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,27% και 0,99% αντίστοιχα.
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €67.921 (πτώση 1,04% - τιμή κλεισίματος €2,38). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €60.806 (πτώση 2,35% -τιμή κλεισίματος €0,58), της Δήμητρα Επενδυτικής με € 34.489 (άνοδος 1,38% - τιμή κλεισίματος €0,44), της ΚΕΟ με € 28.860 (πτώση 1,54% - τιμή κλεισίματος €1,28) και της Πετρολίνα με €16.143 (πτώση 2,63% - τιμή κλεισίματος €1,11).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 3 κινήθηκαν ανοδικά, 10 πτωτικά και 4 παράμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 132.
Εξάλλου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε την εισαγωγή στη Ν.Ε.Α. του ΧΑΚ, 26.000 Συνήθων Μετοχών της εταιρείας ROFOLIO HOLDINGS PUBLIC COMPANY LTD με ονομαστική αξία και τιμή εισαγωγής €1,00 η κάθε μια, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ. Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας είναι η εταιρεία ANGELIDES, IOANNIDES, LEONIDOU LLC.
 
Σύμφωνα με το Πληροφοριακό Έγγραφο της εταιρείας, σκοπός σύστασης της είναι η αγορά οικιστικών μονάδων (pre-owned/ second hand) στην Κύπρο, τις οποίες στη συνέχεια θα ανακαινίζει και θα μεταπωλεί. Επίσης, η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης.
 
Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€) και θα αρχίσει τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018.  Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου της πιο πάνω εταιρείας, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αμετάβλητο το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Στα €580,6 εκατ ή 1,6% του ΑΕΠ
Cyprus Forum-Cities: Καλή αλλά ακόμα με πολλές προκλήσεις η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Σ. Χαραλάμπους: Θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα την ΑΤΑ-Αναμένουμε ενέργειες για εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων
Γιάννης Παναγιώτου: Ανθρωποκεντρική πολιτική για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή
Ανδρέας Μάτσας: Πρώτος στόχος για το συνδικαλιστικό κίνημα η διασφάλιση της ΑΤΑ, η φιλοσοφία της δεν αλλάζει
Τα εργασιακά στην ατζέντα για το επόμενο διάστημα και το μήνυμα Χριστοδουλίδη στους κοινωνικούς εταίρους
«Αποφασιστικότητα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας-Στήριξη κάθε επιχείρησης που βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις»
Με οριακή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου
Αυξήθηκαν κατά 5,3% οι μέσες ακαθάριστες απολαβές υπαλλήλων το 2024