powered by

ΕΤΥΚ: Καταγγέλλει απολύσεις στον Συνεργατισμό

Απολύσεις στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα καταγγέλλει η ΕΤΥΚ, χαρακτηρίζοντάς τις ως «πλήγμα για τη δικαιοσύνη», με την Οργάνωση να τονίζει ότι θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων μη αποκλειόμενης της απεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρει ότι με έκπληξη η Οργάνωσή πληροφορήθηκε ότι η Διοίκηση του Συνεργατισμού προχώρησε σε απολύσεις υπαλλήλων της, με τη δικαιολογία ότι οι λογαριασμοί τους είχαν προβλήματα (μη εξυπηρετούμενα δάνεια). 

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία από το ότι ο Συνεργατισμός ανήκει στο Κράτος και η Διοίκηση ουσιαστικά ασκείται από την Κυβέρνηση», ενώ προσθέτει ότι «άρα οτιδήποτε συμβαίνει στο Συνεργατισμό και μάλιστα πρωτοποριακά αντεργατικά βήματα φέρουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης».

Σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή «νοσεί τόσο επί της ουσίας αλλά και της διαδικασίας», η Οργάνωση επισημαίνει ότι «δεν απολύεται κανείς επειδή χρωστά αλλά ψάχνεις γιατί του δόθηκαν υπερβολικά δάνεια που σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί – αποπληρώσει».

Παράλληλα, σύμφωνα με τη συντεχνία, «ακόμη και εκεί που ο υπάλληλος έχει υποπέσει σε παραπτώματα είναι πεντακάθαρο και αποδεκτό απ’ όλους ότι πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία της παραπομπής σε πειθαρχική διαδικασία». 

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι την παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία την προβλέπουν οι υφιστάμενες συμφωνίες της ΕΤΥΚ με την Τράπεζα αλλά είναι και το Συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. 

Έχοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι νοιώθει την υποχρέωση ότι έντονα και δικαιωματικά πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της για να προστατέψει τους συναδέλφους της.

Γι’ αυτό τον λόγο, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, η ΕΤΥΚ δηλώνει «έγκαιρα, συνειδητά και υπεύθυνα ότι δεν θα ανεχθεί ετσιθελικές αποφάσεις αλλά θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων μη αποκλειόμενης της απεργίας». 

Καταληκτικά τονίζει ότι «κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει έστω κι αν δεν είναι σήμερα ανάμεσα στους απολυθέντες, αφού εάν αφεθεί η Διοίκηση της Τράπεζας να λειτουργεί με αυτό τον ετσιθελικό και ασύδοτο τρόπο, θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες παρόμοιες ενέργειες. Ας μην ξεχνούμε τη γνωστή ρήση «Γιορτή δική τους παραμονή δική μας».

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: H Μακαρίου επαναπροσδιορίζεται, το κέντρο επανέρχεται
Χρ. Ελληνίδης: Τα ισχυρά εργαλεία και υπηρεσίες από Κομισιόν που καταρρίπτουν τα γλωσσικά εμπόδια με ένα κλικ
Ανακατατάξεις στα μετοχικά κεφάλαια μεγάλων εταιρειών της Κύπρου-Οι μεγαλομέτοχοι 35 εισηγμένων
Ν. Χριστοδουλίδης: Ακαδημαϊκό κέντρο ευρωπαϊκού επιπέδου και με διεθνή αντίκτυπο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Αρχιτεκτονικό και ακαδημαϊκό επίτευγμα η νέα πτέρυγα του EUC-«Empowering greatness»
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Προσωρινή ανακούφιση σε «εγκλωβισμένους» αγοραστές το πάγωμα εκποιήσεων έως τον Ιούλιο
Εκτός easyHotel ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου-Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με μοναδικό μέτοχο την Tristan Capital Partners
Στον όγδοο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Money Quiz η Κύπρος-Πάνε Βρυξέλλες οι νικητές από το Γυμνάσιο «Βεργίνα»
Η νέα Οδηγία της ΚΤΚ για παρεμπόδιση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας
Αμετάβλητο το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Στα €580,6 εκατ ή 1,6% του ΑΕΠ