powered by

Συμμετοχικό καθεστώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης χορηγήθηκε στο “Hope For Children” CRC Policy Center

Στις αρχές του 2018, ο Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center απέκτησε συμμετοχικό καθεστώς στη Διάσκεψη των Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΔΜΚΟ) του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το “Hope For Children” CRC Policy Center είναι ο πρώτος Κυπριακός Οργανισμός που έχει αποκτήσει το εν λόγω καθεστώς και  θα είναι σε θέση να συμμετέχει από το τρέχον έτος στις συνεδρίασεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που διεξάγονται από τη Διάσκεψη.
 
Οικοδομώντας μια εταιρική σχέση βασιζόμενη στα κοινά συμφέροντα και τον αμοιβαίο σεβασμό, η εργασία του “Hope For Children”CRC Policy Center στον τομέα των δικαιωμάτων του παιδιού μέσω της απόκτησης αυτού του καθεστώτος, θα επωφεληθεί από τις επαφές και τη συνεργασία του με έναν δυναμικό και ενεργό Οργανισμό όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης.
 
Επί του παρόντος, 288 ΔΜΚΟ από την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, απολαμβάνουν συμμετοχικό καθεστώς και συνθέτουν από το 2005, το συνέδριο που αποτελεί τον πυλώνα της κοινωνίας των πολιτών στο “τετράλογο” του Συμβουλίου της Ευρώπης με την Επιτροπή των Υπουργών, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση και τη Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών. Μέσω αυτού του καθεστώτος, το οποίο διέπεται από το Ψήφισμα της Επιτροπής των Υπουργών (2003)8, οι διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις μπορούν να  επιστήσουν την προσοχή του Συμβουλίου της Ευρώπης στις αλλαγές που γίνονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι επακόλουθες συνέπειες τους, όπως επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Υπό το πρίσμα αυτό, η συνεργασία του “Hope For Children” CRC Policy Center με το Συμβούλιο της Ευρώπης θα φέρει θετικά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην προστασία και προώθηση των δικαιώματων του παιδιού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.
 
Το καθεστώς αναγνωρίζει το ρόλο των ΔΜΚΟ στην ανάπτυξη των πολιτικών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενισχύει τόσο τις δυνατότητες συμμετοχής τους στο πρόγραμμα εργασίας της οργάνωσης, όσο και στο συντονισμό των δραστηριοτήτων του Συμβουλίου με τους διάφορους οργανισμούς των κρατών μελών. Αυτό καθίσταται εφικτό καθώς το Συμμετοχικό Καθεστώς παρέχει στις διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις ένα πραγματικο δικαιώμα συναπόφασης στα θεσμικά όργανα του Οργανισμού.

Δειτε Επισης

ΓεΣΥ: Πλεόνασμα €113 εκατομμυρίων το 2024, στα €707 εκατ. το αποθεματικό-Η εκτίμηση για το 2025
Μίλησε με Μητσοτάκη για την κάθοδο ελληνικών πανεπιστημίων ο Χριστοδουλίδης-«Υπάρχει έδαφος συνεργασίας»
Πανεπιστήμιο Frederick: Επίτιμος διδάκτορας ο Καθηγητής Οικονομικών του Columbia Jeffrey D. Sachs
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: H Μακαρίου επαναπροσδιορίζεται, το κέντρο επανέρχεται
Χρ. Ελληνίδης: Τα ισχυρά εργαλεία και υπηρεσίες από Κομισιόν που καταρρίπτουν τα γλωσσικά εμπόδια με ένα κλικ
Ν. Χριστοδουλίδης: Ακαδημαϊκό κέντρο ευρωπαϊκού επιπέδου και με διεθνή αντίκτυπο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Αρχιτεκτονικό και ακαδημαϊκό επίτευγμα η νέα πτέρυγα του EUC-«Empowering greatness»
Μαρίνα Χατζημανώλη: Tα γαλάζια επαγγέλματα ευκαιρία πετυχημένης σταδιοδρομίας
Σημαντική η συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου σε εκπαίδευση, έρευνα, οικονομία-Στον ΠτΔ η μελέτη αποτυπώματος
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά σε κλάδους της ναυτιλίας