powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108
Powered byEurobank - Οικονομία | Ελλάδα

Bloomberg: Στις δέκα πιο μίζερες οικονομίες η Ελλάδα

Στις οικονομίες με την πιο δυσοίωνη προοπτική για το 2018 κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη Misery Index του πρακτορείου Bloomberg.
 
Όπως αναφέρεται, ο λεγόμενος Δείκτης Δυστυχίας αντικατοπτρίζει την ασφάλεια (ή ανασφάλεια) που νοιώθουν οι κάτοικοι μιας χώρας, λαμβάνοντας υπόψη οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες όπως η ανεργία και ο πληθωρισμός.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το 2017 η Ελλάδα κατείχε την έκτη θέση ως η πιο “μίζερη” οικονομία του κόσμου, ενώ για το 2018, οι προβλέψεις την τοποθετούν στην πέμπτη θέση.
misery

 
Τα πρωτεία της πλέον δυστυχισμένης χώρας του κόσμου κατέχει η Βενεζουέλα, ενώ η πλέον ευτυχής είναι η Ταϊλάνδη.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της Βενεζουέλας, τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού κάνουν τους οικονομολόγους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός της χώρας το 2018 θα τρέξει με 13.000%, από περίπου 2.400% το 2017.

Τη μεγαλύτερη πρόοδο στον σχετικό δείκτη καταγράφει το Μεξικό, υποχωρώντας 16 θέσεις, και πλησιάζοντας ταχύτατα τις «λιγότερο δυστυχισμένες» χώρες, καθώς οι οικονομολόγοι παραμένουν αισιόδοξοι ως προς τις προοπτικές του πληθωρισμού που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,1% το 2018, σε σχέση με το 6% του 2017.

misery1

 

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

 

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;