Συνελήφθη η CFO της Huawei στον Καναδά

Συνελήφθη στον Καναδά η επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Huawei Technologies Co. για πιθανές παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων για το Ιράν, προκαλώντας την οργή της Κίνας και περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τις ακανθώδεις εμπορικές διαπραγματεύσεις οι οποίες εισέρχονταν σε μια κρίσιμη φάση.

Την ίδια ώρα, η Wanzhou Meng - αντιπρόεδρος και η κόρη του ιδρυτή της Huawei – είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο έκδοσης της από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ian McLeod, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Καναδά. Συνελήφθη επίσης την 1η Δεκεμβρίου μετά τις έρευνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τον περασμένο Απρίλιο, για το κατά πόσον ο κορυφαίος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού πώλησε εξοπλισμό στο Ιράν παρά τις κυρώσεις για τις εξαγωγές προς την περιοχή.

Η είδηση της σύλληψης της Meng προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της κινεζικής πρεσβείας στον Καναδά, η οποία την χαρακτήρισε παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών της, ζητώντας ταυτόχρονα από τις ΗΠΑ και τη γειτονική τους χώρα να "διορθώσουν τις παραβιάσεις" και την απελευθέρωση της Meng.

Μετά τη σύλληψή της θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα κορυφωθούν οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνο, αφού οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου συμφώνησαν για εκεχειρία στην αυξανόμενη εμπορική τους σύγκρουση. 

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι