powered by

Η Apollo εξαγοράζει 4 τράπεζες στη Γερμανία

Στον γερμανικό τραπεζικό κλάδο επενδύει  η Apollo Global Management LLC, η οποία τον περασμένο Αύγουστο προχώρησε στην αγορά χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους € 2,8 δις από την Τράπεζα Κύπρου.  
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg,  η  Apollo Global Management LLC έχει ενώσει τις δυνάμεις της με δύο άλλους επενδυτές για να αγοράσει τέσσερις μικρές τράπεζες, που βρίσκονται στη βόρεια Γερμανία. Η σύμπραξη αυτή ενδέχεται να επεκτείνει την εμβέλειά της και σε άλλα μέρη της χώρας με περαιτέρω εξαγορές.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, η Apollo, σε συνεργασία με το συνταξιοδοτικό ταμείο δασκάλων του Τέξας και της επενδυτική εταιρεία Grovepoint Capital LLP βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης της Wuestenrot Bank Pfandbriefbank.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Apollo ιδρύθηκε το 1990 και είναι ένα από τους μεγαλύτερους διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων στον κόσμο. Διαχειρίζεται κεφάλαια επενδυτών από δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους πιο εξελιγμένους θεσμικούς επενδυτές κεφαλαίων. Το Apollo επενδύει σε συνταξιοδοτικά ταμεία, κρατικά επενδυτικά ταμεία, πανεπιστήμια, φιλανθρωπικά ιδρύματα και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η επιχείρηση ιδιωτικών μετοχών της Apollo είχε υπό διαχείριση περίπου $72 δισ. την 31η Δεκεμβρίου 2017.
 
Πέραν της εξαγοράς χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Τράπεζα Κύπρου, η Apollo είχε βρεθεί στην κούρσα διεκδίκησης για εξαγορά του καλού κομματιού της ΣΚΤ.
 
 

Δειτε Επισης

Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
ΕΚΤ: Πότε κλείνει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων-Τι βλέπουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αγορές
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 346.230 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Τράπεζα Κύπρου: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%
Σήμα παύσης μείωσης επιτοκίων από Λαγκάρντ-«Σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια αβεβαιότητα η ΕΚΤ»
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Εντυπωσιάζει με την επιχειρησιακή απόδοση και την κεφαλαιακή της ισχύ η Τρ. Κύπρου-Τι λέει η Deutsche Bank
Hellenic Bank Mobile App: Προσωπικό δάνειο από το κινητό; Ναι, τόσο απλά...