Η UBER στο ΤΕΠΑΚ

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο υποδέχθηκε το ΤΕΠΑΚ την περασμένη εβδομάδα τη Saswati Saha Mitra, επικεφαλής της ομάδας ευχρηστίας της UBER, ως κύρια ομιλήτρια στην ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας που διοργανώνει η ερευνητική μονάδα κοινωνικής πληροφορικής  (https://www.socialcomputing.eu/) και το Δίκτυο Έρευνας στην Κοινωνική Πληροφορική (Network for Social Computing Research -NOTRE, http://notre.socialcomputing.eu/).  

Στο ακροατήριο συμμετείχαν πέραν των 300 ενδιαφερομένων, μεταξύ των οποίων πολλοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες από πολλούς τομείς της οικονομίας και του επιχειρηματικού κόσμου. 

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο εκτελών χρέη διευθυντή της Μονάδας Κοινωνικής Πληροφορικής, Δρ Σωτήριος Χατζής, αναφέρθηκε στο έργο της μονάδας καθώς και στη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων καθότι δίνουν την ευκαιρία στο Πανεπιστήμιό μας να χτίσει γέφυρες συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο εντός Κύπρου και διεθνώς. Στη συνέχεια, ο Συντονιστής του Έργου NOTRE, καθ. Παναγιώτης Ζαφείρης, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του έργου, οι οποίες συνέβαλαν στην ανάπτυξη ενός δικτύου που ενισχύσει το δυναμικό του νεοσύστατου Κέντρου  Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και τονώνουν την επιστημονική του αριστεία και καινοτομία στους τομείς των Κοινωνικών Επιστημών και Πληροφορικής. Το έργο NOTRE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή μέσω του προγράμματος H2020.
 

Η κύρια ομιλήτρια, Saswati Saha Mitra, επικεφαλής της ομάδας ευχρηστίας του διεθνή κολοσσού, επικεντρώθηκε στις δραστηριότητες της UBER σε διάφορες χώρες.  Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η UBER ανέτρεψε τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην επικοινωνία και διαμοιρασμό πληροφοριών, καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων μηχανισμών επικοινωνίας ιδιαίτερα σε κοινότητες όπου το διαδίκτυο δεν είναι διαδεδομένο (π.χ. Αίγυπτος). 
 

Με το πέρας των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν με την ομιλήτρια για τις δραστηριότητες και το έργο της Μονάδας Κοινωνικής Πληροφορικής και τις ευκαιρίες που προσφέρει σε νέους και δημιουργικούς ερευνητές. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η Μονάδα συζητά με την UBER την πιθανότητα ανάπτυξης ορισμένων προγραμμάτων συνεργασίας, στο πλαίσιο των οποίων θα διανοίξουν προοπτικές εργοδότησης ή/και πρακτικής άσκησης για Κύπριους ερευνητές και φοιτητές.

Δειτε Επισης

Απορροφητικά αερολύματα: Το Ινστιτούτο Κύπρου «ξεκλειδώνει» τον άγνωστο ρόλο τους στην υπερθέρμανση της περιοχής
Αναμένει αυξημένα κέρδη το πρώτο εξάμηνο η Τσιμεντοποιία Βασιλικού
Bolt: Η νέα λειτουργία που λανσάρει πρώτη στην Κύπρο-Το Family Profile και η δυνατότητα που προσφέρει
Ocean Cleanup και AWS ενώνουν δυνάμεις για καθαρούς ωκεανούς με τεχνητή νοημοσύνη
Μεγάλη έρευνα CYGraduates: Οι προκλήσεις που βάζουν φρένο στην επαγγελματική πορεία των αποφοίτων
Όραμα χωρίς σύνορα: Ο Roni Aloni και η νέα εποχή της φιλοξενίας στην Κύπρο
Το Πανεπιστήμιο Frederick πρώτο στην Κύπρο στη διεθνή κατάταξη THE Impact Rankings 2025
Μ. Κυριακίδης: Προσέλκυση «σωστού» τύπου επενδύσεων με το νέο πλαίσιο ελέγχου ΑΞΕ-Δεν θα αποθαρρύνει επενδυτές
Ενισχύεται ο ρόλος της Κύπρου στην προώθηση της καινοτομίας, επιστήμης και νέων τεχνολογιών-Υπέγραψαν MoU KEBE και CSEO
Πανεπιστήμιο Λεμεσού: Ειδική μείωση διδάκτρων για το πρόγραμμα Προδημοτική Εκπαίδευση (BEd)